MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim çalışmaları kapsamında Yıldız Bağları Mahallesi sakinleri ile kahvehane toplantısında bir araya geldi.

ÇOBAN: İKİ DÖNEM ALLAH NASİP EDERSE İKTİDAR İSTİYORUM

Toplumun tamamına ulaşmak istediklerini belirten Bilal Çoban, “MHP’ye oy vermek kolay değil bunu kabul ediyorum Alevi toplumu açısından. Ne kadar biz Bilal Çoban üzerine bir kurgu kursakta ama genel kabulmüm budur. Alabildiğimizi alalım, kazandığımız yüreklerle devam edelim ama ben iki dönem Allah nasip ederse iktidar istiyorum. Beş yıl az, on yıl çok. Ama iki dönem istiyorum. Bütün stratejik planlarımızı on yıl üzerinden kurduk. Birinci beş yılda aldığımızı alırız, ama ben arkadaşlarımdan özel ricamdır, 2024 yılında Alevi toplumunun blok oyunu alacağım dedim. Bu iddialı cümleyi de şunun için kullandım dedim ki; bize oy vermeyenlerde beş sene sonra hakkımızı verecekler. Çünkü düzgün insanlardır, bizim Alevi toplumunun ferasetine güveniyoruz. Alim değillerdir ama ariflerdir. Oturur bakarlar, beş yıl boyunca bizim çalışmalarımızı görür, bizim notumuzu da gelir o sandıkta verirler. Geçmiş dönemde ben oy vermemiştim ama belediyecilik bunların işidir der gelir bize oylarını kullanırlar dedim. Benim bugün burada söyleyeceğimde budur. Bugün verirseniz ne ala destek olursanız baş üstünedir. Ama öbür türlü bütün arkadaşlarımızın oyunu 2024 yılında alacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bilal Çoban’ın seçim çalışmalarının bir başka durağı, Hastane Caddesi üzerindeki esnaflar oldu. Esnafları ziyaret eden Bilal Çoban, hem sorunları dinledi, hem de destek istedi.

Bilal Çoban, Elazığ Müftülüğünde görev yapan personel ile de bir araya geldi.

Bilal Çoban seçim çalışmaları kapsamında İl engelliler meclisi üyelerini de ziyaret etti. Bilal Çoban, engelli bireylerin sorunlarını dinleyerek, seçimlerde başkan olması halinde engelli bireyler için yapacakları çalışmaları anlattı.

Öte yandan MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, İcadiye Mahallesi’nde Alacakayalılar ile bir araya geldi.

ÇOBAN: RAF ÜRÜNÜNE DÖNÜŞTÜRMEDİN Mİ OLMUYOR

Seçim çalışmalarını sadece şehir merkezinde değil, tüm ilçelerde de gerçekleştirdiklerini ifade eden Bilal Çoban, “Bütün hazırlığımızı istihdam alanına, üretken belediyecilik adı altına bir sisteme vermek zorunda kaldık. Bu ihtiyaçtan kaynaklandı bilesiniz. Çünkü durumunuza baktım, mevcut duruma baktık, istatistiklere baktık, literatüre baktık zaten fotoğraf herkes tarafından görülüyor, milletin cebinde para yok. Hiçbirinizin de cebinde para yok. Yanlış anlamayın ben para derken zengin olsaydınız, çok güçlü olsaydık çocuklarınızın problemi olmasaydı ne yapacaktınız? Burada tesadüfen oturuyorsanız tamam ama öbür türlü ‘hele gidelim bu politikacılar ne söylüyor, siyasetçiler ne düşünüyor’ bizim problemimiz cebimizde para yok. Onun için esnaf geziyoruz esnaf diyor ‘siftah edemiyorum’ niye? Millette para yok. Ne olursa olsun bütün olumsuzluklar geliyor milletin cebindeki paraya dayanıyor. Şimdi tarımla ilgili de gittikçe havza daralmakta. Sudan kaynaklanabilir, insanların köyde durmamasından kaynaklanabilir. Buna da bizim çözüm bulmamız lazım. Tabi bizler ne kadar tamam madenciliktir, hakikatten maden hafızası olan bir Maden’imiz var, Alacakaya’mız var. Fakat bunu raf ürününe dönüştürmedin mi olmuyor. Blok kaldırıp taş satmakla olmuyor” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL