Kanal Fırat Ekranlarında yayınlanan Son Baskı programının geleneği haline gelen sahur halaylarının bu defaki durağı Kırklar Mahallesi oldu.

DOĞAN: ESKİ RAMAZAN DİYE BİR ŞEY KALMADI

Kırklar Mahallesi Muhtarı Necati Doğan, “Kanal Fırat’a teşekkür ederiz bu mübarek günde geldiğiniz için. Böyle bir program hazırladık. Ramazanda herkes akşam oldu mu gelirler. Bugün böyle değil. Akşam olduğunda oturuyorlar çimlerde. Sahura kadar buradalar. Eskisi gibi değil. Eskiden etkinlikler vardı. Şimdi herkesin maddi sıkıntıları var. Herkes kendi derdine düşmüş. Daha eski ramazan diye bir şey kalmadı. Eskiden eve giderlerdi toplantılar vardı, eğlenceler vardı şimdi yok öyle bir şey. Kendi örf ve ananelerimizi unuttuk, geleneklerimizi unuttuk. Önce küçük köy yerlerinde yerleşim vardı orada örf ananelerimiz vardı. Şimdi onlar dağıldı. Şimdi büyükşehirlere geldik. Biz şehirdeyiz inan ki insan öz yeğenini tanıyamıyor. Belediyenin kendi sorunları var. İkinci sorunumuz gerçekten gençlerimizin spor yerleri yok. Kitap okuma yerleri yok. Spor yapacakları yerleri yok. Ya kahvedeler ya da park köşelerindeler. En büyük sıkıntımız o” dedi.

Mahallenin sıkıntılarından da bahseden Muhtar Doğan, gençle için sosyal tesisler olmadığını ifade etti.

Mahalle Muhtarı Necati Doğan’ın oğlu Ufuk Doğan, ramazanının eskimediğini, insanların bu ayın içini boşaltmaya çalıştığını kaydetti.

Kırklar Mahallesi’ndeki program daha sonra ilahilerle, sohbetlerle devam etti.

VİDEO: