Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab ve çevresindeki çatışmalarda şehit düşen Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar, şehadetinin birinci yıl dönümünde Kolordu komutanlığı mezarlığında kabri başında anıldı.

Şehit Önder Pınar için adının verildiği okul öğrencileri tarafından mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu.

Anma törenine şehidimizin babası Muzaffer Pınar ve annesi Songül Pınar’da katılırken, duygu dolu anlar yaşandı.

Şehit Önder Pınar Ortaokulu Müdürü  Zülfü Yapıcı, şehidimize bir kere daha rahmet dilediklerini belirterek;Şehit Önder Pınar ortaokulu olarak şehidin ruhunun canlı tutulacağını kaydetti.

Okul Müdürü Zülfü Yapıcı yaptığı konuşmada “Bu toprakları vatan yapan, istiklali ve istiklalimiz için kahramanca şehadete eren kardeşlerimizden biri olan önder pınarın bugün şehadet yıldönümü. Bu vesilesiyle öğrencilerimiz öğretmenlerimiz ve ailemizle birlikte, kabristanını ziyaret ettik. Dualar okuduk rabbim şefaatine nail eylesin, mekânını cennet eylesin, ruhu şad olsun inşallah. Bizler de okulumuzda şehit önder pınar ortaokulu olarak onun ruhunu canlı tutacağız, yaşatacağız ve şehadete arzulayan öğrenciler ve öğretmenlerimizle dini inancı için şehadete koşan bir nesli yetiştirmeye gayret göstereceğiz” ifadeler