AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Cip Köyü Jeotermal Kaynak Tesisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan adayı Şerifoğulları, Belediye başkanı olduğu taktirde kaynak suyunu en iyi şekilde değerlendireceğini ve Elazığ’a sağlık tatil köyü kurarak hem turizme hem de ekonomiye ciddi katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Öte yandan seçim çalışmalarını sürdüren Şerifoğulları, önceki akşam Hilalkent Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Sonraki gün Milletvekili Sermin Balık ile birlikte Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile Harput-Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret etti.

ŞERİFOĞULLARI: EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMESİNE ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ

Cip köyünde bulunan ve 2 bin 300 metre derinlikte çıkan 60 derece sıcaklıktaki Cip Köyü Jeotermal Su Kuyusunun Elazığ ve bölge adına önemli olduğunun altını çizen Şerifoğulları, “Elazığ’da son yılların en büyük enerji yatırımlarından biri olan jeotermal kuyusu sayesinde, turizmden, enerjiye birçok alanda büyük bir atılım gerçekleşecek. Elazığ Belediyesi olarak sağlık turizmi ve seracılık faaliyetlerinin artmasına büyük katkı sağlayacak kaynak suyunun en iyi şekilde değerlendirilmesine öncülük edeceğiz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’in Elazığ ziyaretinde bu projeyle ilgili uzunca bir görüşmemiz oldu. Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesinin iştirakiyle kurulacak bir şirket sayesinde bu alanda çok güzel çalışmalar yapacağız. Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğünden gelecek sıcak su raporlarına göre Avrupa Birliğine proje hazırlayacak ve o bölgeyi çok güzel bir Sağlık Tatil Köyü haline getireceğiz. Tabi bu su ayrıca tarımsal sulamada da kullanılacak. Özellikle seracılığın gelişmesi açısından bu kaynak suyu çok önemliydi. İnşallah yapacağımız projelerle hem tarıma hem de turizme, dolayısıyla da ekonomiye ve istihdama çok ciddi katkı sağlayacağız” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: ÇOK DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞINI ÜMİT EDİYORUM

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şerifoğulları, “Bugün ilimiz ekonomisine önemli katkı sunan iki kurumumuzu gezdik. TKDK, kurulduğu günden bugüne kadar Elazığ’ımızda 375 Milyon liralık yatırıma 215 Milyon Lira hibe veren bir kurum. Sadece 2018 yılında 42 Milyon Lira hibe dağıtılmış. Yakın zamanda da IPARD Programı çerçevesinde 5. Çağrı İlanına çıkılacağını da öğrendik. İnşallah bu desteklerle hem çiftçilerimiz hem de tarımımız çok daha iyi yerlere gelecek. Gün içerisinde ziyaret ettiğimiz bir diğer yer ise Harput-Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifiydi. Burası da yine esnafımıza hükümetimizin desteğiyle can suyu veren bir yer. 5 yıl önce kurulan bu kooperatif bugüne kadar 85 Milyon Lira kredi dağıttı. Sadece 2019 yılı Ocak ayında Elazığ’daki 5 kooperatife gelen tutar 20 Milyon Lira. Bu rakamlar çok önemli. Bu paraların hepsi esnafa kredi olarak sunulacak. Hem TKDK hem Harput-Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin verdiği bu destekler ne kadar güçlü bir hükümet olduğumuzu kanıtlıyor. Hükümetimizin bu yardımlarının artarak devam edeceğine yürekten inanıyor, esnaflarımızın bu krediler sayesinde çok daha güzel işler yapacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

HABER: KEVSER ÖZ