İhtiyaç sahibi öğrencilere yurt bursu veren Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yeni akademik yılda yüzde 100'lük bir büyümeyle hizmet verecek. 2017'de 3 bin erkek öğrenciye yurt sağlayan TÜGVA yeni dönemde bu sayıyı 10 bine çıkaracak.

TÜGVA Başkanı İsmail Emanet, öğrencilerden yurt ihtiyacına yönelik sayısız mesaj aldıklarını ve Türkiye'nin birçok ilinde yurt hizmeti verilmesi adına gerekli çalışmaları hız kesmeden başlattıklarını belirtti.

“HUZURLU VE GÜVENLİ YAŞAM ALANLARI SUNMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ"

TÜGVA Başkanı İsmail Emanet, "Gençlerimizin sosyal ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlanmış yurtlarımızda, idareci ve personelimizin desteğiyle öğrencilerimize huzurlu ve güvenli yaşam alanları sunma gayreti içindeyiz" dedi.

Ayrıca Türkiye sıralamasında LYS'de dereceye giren öğrencilere yurt bursu imkânı sağladıklarını belirten Emanet, "Üniversite hayatı gençlerin gelecekleri adına son dönüm noktası olarak görülüyor. Ebeveynler için ne denli ehemmiyet arz ettiğini yeni kayıt dönemlerinde tekrardan şahit oluyoruz. Açıkçası biz öğrencilerimizin eğitim hayatları açısından şartlandırılmış hedeflere yönlendirilirken, onlar üzerinde baskı kurulmasını doğru bulmuyoruz. Gençlerimizin kendi potansiyellerini ve ilgi alanlarını keşfederek, doğru adımlar atması ve daima kişisel olarak gelişim içerisinde olmaları için motivasyonlarını arttıran seminerler ve faaliyetler düzenliyoruz" diye konuştu.

TÜGVA YURTLARI SOSYAL HAYAT DESTEĞİ SAĞLIYOR

Türkiye'nin 38 ilinde 59 yurt ile hizmet veren TÜGVA'da öğrencilerin barınma sorunu çözülmesinin yanı sıra sosyal hayatlarına da destek veriliyor. Öğrenci seçimi mülakatla yapılıyor. Yurtlarda yıl boyunca öğrenciler kariyerlerinde isim yapmış, alanında duayen olmuş kişilerle buluşturuluyor. Öğrenciler için geziler düzenleniyor.

TÜGVA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE YURT BURSU VERİYOR

Türkiye Gençlik Vakfı olarak, üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrencilere yurt bursu ile destek oluyoruz.

Türkiye’nin 38 ilinde 58 yurt ile gençlerin yükseköğrenim süreleri boyunca yanında olan TÜGVA erkek öğrenci yurtları, öğrencilerin yurt hayatına uyum sağlarken, gençlere kazandırdığı özelliklere odaklanan bir yaşam kültürüne sahiptir.

Başarılı öğrencileri ödüllendiren vakfımız, onlara eğitim hayatında da destek olarak, Türkiye sıralamasında 1 – 1000 arasında olan öğrencilere yüzde 100 burs, 1001 – 5000 arasında olan öğrencilere yüzde 75 burs, 5001 – 10 bin arasında olan öğrencilere yüzde 50 ve 10 0001 – 20 000 arasında olan öğrencilere ise yüzde 25 burs sağlanmaktadır.

“SENİNLE AYNI HEYECANI PAYLAŞTIĞIMIZI BİLMENİ İSTERİZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Vakıf Başkanı İsmail Emanet, “Uzun, stresli ve yorucu bir çalışma temposunun ardından, hem ailenin hem de tüm Türkiye’nin gururu olmayı başardın. Şimdi sırada hayalini kurduğun üniversite hayatına başlama vakti. Seninle aynı heyecanı paylaştığımızı bilmeni isteriz. Eğer dilersen üniversite eğitimin süresince pratik yaşama rahatlığı sağlayan imkanları, akademik ve sosyal hayatını destekleyen faaliyetleri, samimi uzman kadrosu ile sana huzurlu, güvenli, hijyenik ve keyifli bir ortam sunan yurtlarımızda burslu kalabilirsin” diyerek sınavda dereceye giren öğrencileri yurtlarımıza davet etti.

Yurtlarımıza kayıt yaptırmak için www.tugva.org adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak, ön kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirsin.

TÜGVA Elazığ Yurtları

-Adres: Sürsürü Mah. Mis Sok. No:12 Merkez/ELAZIĞ

-Adres: Üniversite Mah. Zübeyde Hanım Cad. Stadyum Karşısı No:131 /1 Merkez/ELAZIĞ

-E-Mail: [email protected]

-Telefon: Kemal TAŞDEMİR – 0539 706 70 93