Kanal Fırat televizyonunda yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programının konuğu TÜMKİAD (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği) Elazığ İl Başkanı Osman Özçelik ve TÜMKİAD Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Taşdöğen oldu.

Canlı yayınında yapılan açıklamada TÜMKİAD Elazığ İl Başkanlığı tarafından yapılacak ortaklık girişimleri sonucunda Elazığ’a yaklaşık 20 milyon TL değerinde bir fabrika yapacağı açıklandı.

TAŞDÖĞEN: YAKLAŞIK 20 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIM OLACAK

Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Taşdöğen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Elazığ yatırım açısından çok müsait. Elazığ’ın özellikle jeopolitik konumu bizler için çok önemli. Son 1-2 aydır da yatırımımızı doğru belirleme konusu üzerinde çalıştık. Buradaki amacımız sivil toplum kuruluşu olarak ilimize yapacağımız yatırımın doğru ve katma değer üretecek ürün olması lazımdı. Bunun üzerinde ciddi bir çalışma yaptık. Şuan oluşum aşamasında 2 haftamız kaldı. Nasip olursa ondan sonra daha detaylı açıklayacağız. Yapacağımız yatırımla, burada devlet kanalıyla alacağımız hibelerle birlikte ortaklaşa yapacağımız yatırım 15 milyon ile 20 milyon arasında bedelle yapacağız. Yapacağımız yatırımın Türkiye bazındaki 2020 yılındaki rakamsal değeri 2.3 milyar TL pasta payı olan bir yatırım. Türkiye’de bu konuda 3 tane tesis var elle tutulur şekilde 4’üncüsü biz olacağız. İlk etapta ilk yılında 15 kişi ile başlayacak. Çünkü tamamen makine üzerine olacak. İkinci aşamada ise her yıl katlanarak personel sayısı artacak. TÜMKİAD ailesi olarak yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bingöl’de Korkutan Deprem Bingöl’de Korkutan Deprem

ÖZÇELİK: HAZİRAN AYINDAN İTİBAREN ÇALIŞMALARA BAŞLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Başkan Özçelik ise değerlendirmesinde, “Harika bir proje olacak. TÜMKİAD ailesi olarak ortaklaşa yapacağız. Oranın başkanı da ben olmayacağım Bilal Bey olacak. Bilal Bey bu sektörde çok iyi, kendisi işi çok iyi biliyor. Biz orayı işi ehline vereceğiz. Yapacağımız hizmet insan eli değmeden yapılacak bir iş. Tümüyle makine kapasiteli. Haziran ayından itibaren çalışmalara başlamayı hedefliyoruz. Fabrikamızın içeriğini önümüzdeki günlerde açıklamayı planlıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi