Ülkü Ocakları Elazığ Şubesi tarafından, “Doğumunun 100. Yılında Başbuğ Türkeş” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferans öncesi MHP’nin kurucu lideri Merhum Türkeş’in hayatından kesitlerin yer aldığı bir fotoğraf sergisi açıldı.

Sergi açılışının ardından konferansa geçildi. Konferansa MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir, Ülkücü camia ve vatandaşlar katıldı.

Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Mehmet Ali Çiçek, ülkücü hareketin bugünlere kolay gelmediğini söyledi.

“İLK SEMİNERİNİ VERDİĞİ VAKİT, SALONDA SADECE 9 KİŞİ VARDI”

Çiçek yaptığı konuşmada, “Bu yıl ülkü ocakları genel merkezimizin öncülüğünde doğumunun 100. Yılında Başbuğ Alparslan Türkeş adı altında tüm Türkiye genelinde konferanslar, resim sergisi, sportif faaliyetler ve çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Biz de Elazığ Ülkü Ocakları olarak bugün burada İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi İbrahim Uzunoğlu hocamızın katılımıyla Başbuğ Alparslan Türkeş’i anma konferansı düzenlemek istedik. Ülkücü hareket bugünlere kolay gelmedi. 1975 yılında rahmetli Türkeş, ilk seminerini verdiği vakit, salonda sadece 9 kişi vardı. Salona girdiğinde oradaki tüm 9 kişinin mahcubiyeti vardı. Rahmetli Türkeş o mahcubiyeti umursamadı. O 9 kişiye dedi ki üzülmeyin, gün gelecek bu salonlar size dar gelecek. Bugün dünyanın en büyük ülkücü hareketin temellerini o gün kişiyle atmıştı” ifadelerini kullandı.

Ardından İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi İbrahim Uzunoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen konferansa geçildi.

Uzunoğlu, hem Merhum Türkeş’i hem de ülkücü hareketi anlattı.

“ÜLKÜCÜ HAREKETİN BAŞKA BİR ÇIKAR YOLU ZATEN YOKTUR, OLMAMIŞTIR, OLAMAYACAKTIR”

Uzunoğlu, “Başbuğ Alparslan Türkeş, benimle yol arkadaşlığı yapacaklar yüzde yüz Türk olması gerekiyor diyordu. Bunu derken bir kan ırkçılığından bahsetmiyordu. Bizi anlayamadılar ya da biz kendimizi anlatamadık. Allah’a dayan, sa’ye sarıl, hikmete ram ol. Yol varsa budur. Bilmiyorum başka çıkar bir yol. Ülkücü hareketin başka bir çıkar yolu zaten yoktur, olmamıştır, olamayacaktır” dedi.