Elazığ Ülkü Ocakları İl Teşkilatı tarafından düzenlenen programla idam edilen ülkücü şehit Cevdet Karakaş, vefatının yıldönümünde dualarla anıldı.

Gerçekleştirilen anma programına ülkücü camianın önde gelen isimleri katıldı.

Anma programına katılan Ülkü Ocakları Eski Başkanı Raif Çiçek, “ülkemizde dinsiz, imansız komünist bir rejim kurmak isteyen devrimci geçinen behbatların, ülkemizde ezanımızı yok etmek vatanımızı bölmek, dinsiz imansız bir rejim kurmak için çaba sarf eden insanlara karşı, mücadele veren yiğit değerli dava arkadaşlarımdan rahmetli Cevdet Karakaş bu mücadeleyi verirken rahmeti rahmana kavuşmuştur. Sevdiği devleti tarafından idama mahkum edilip, idam edilmiştir” ifadelerini kullandı.

RAİF ÇİÇEK: EZANLARIMIZ OLMAYACAKTI, DİNİMİZİ YAŞAYAMAYACAKTIK

Raif Çiçek, “Biz ülkücü harekete mensup gençler olarak komünizmin Türkiye’de yerleşmesini engellemek için, çaba sarf ettik. Mücadele verdik, mağduriyetler yaşadık, mahkumiyetler yaşadık, şehitler verdik. Ülkücü hareket o gün bu mücadeleyi vermemiş olsaydı, bugün bölgemizde ve ülkemizde komünist bir rejim hakim olacaktı. Ezanlarımız olmayacaktı, dinimizi yaşayamayacaktık. Milli ve manevi değerlerimiz ortadan kalkmış olacaktı. Bu vesile ile ülkücü hareketin mensupları ülkemizin birlik ve beraberliğinin bütünü, milli ve manevi değerlerinin yaşaması için çok fedakarlıklar yapmışlardır. Türk milleti olarak, Müslüman insanlar olarak aslında ülkücü harekete çok şeyler borçlu olunduğunun farkında olunmalıdır” dedi.

RAİF ÇİÇEK: AK PARTİ’YE DESTEK VERİP YARDIMCI OLMAKTAYIZ

AK Parti’yle yaptıkları ittifaka değinen Raif Çiçek, “Başta liderimiz sayın Doktor Devlet Bahçeli olmak üzere, AK Parti’ye verdiğimiz desteğin tek sebebi ülkemizde ezanlar susmasın bayrak inmesin vatan bölünmesin, milli ve manevi değerlerimiz yaşasın, güçlü bir Türkiye için AK Parti’nin yanında destek olmaktayız. AK Parti’ye destek verip yardımcı olmaktayız. Bu vesile ile ülkemizin birliği için şehit olmuş polislerimizin, jandarmamızın, askerimizin, korucu güvenlik mensupları” şeklinde konuştu.

MEHMET ALİ ÇİÇEK: MÜCADELEYİ VERİRKEN ŞEHİT OLMUŞLARDIR

Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Çiçek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 1960-70-80’li yıllarında ülkemiz üzerinden marksizm, leninizm ve komünizm bir yapı oluşması için yapılan oyunlar, tezgahlar vardı. Bu sorunların karşısında ülkücü hareket, rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş’in önderliğinde dimdik durmuş olup, bedelleri de ağır olmuştur. Bu süreç içerisinde diğer illerde olduğu gibi Elazığ’da da mücadele veren ağabeylerimizin bir kısmı buradadır. Bir kısmına da Allah hepsini rahmet eylesin, mücadeleyi verirken şehit olmuşlardır. Bugün burada 39 yıl önce 12 Eylül cuntasının kararıyla idam kararı verilen Cevdet Ağabeyimizin şahadetinin yıl dönümüdür. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Bu mücadeleyi veren tüm dava arkadaşlarımızdan, ağabeylerimizden Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Daha sonra Ülkücü Şehit Cevdet Karakaş ve tüm şehitlerimiz için dualar okundu.