Türkiye Gençlik Vakfı Elazığ Şubesi tarafından yazılan, Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından desteklenen "Umuda Yürüyen Gençler" ve "Gençler Geleceğini Kodluyor"  projeleri kapanış programı Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonunda gerçekleştirildi.

Programa Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, TÜGVA Elazığ Yönetim Kurulu,  vakıf üyesi ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri katıldı.

Proje Koordinatörü Furkan Uzun il geneli projelere yaklaşık 500 öğrencinin katılım sağladığını dile getirdi.

TÜGVA Elazığ Ortaokul Koordinatörü Reşat Cengiz yıl boyunca vakıf olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek; öğrencilere Temmuz ayında açılacak Yaz Okulunda basketbol, futbol, yüzme, Kuran-ı Kerim, siyer, robotik kodlama, bağlama, gitar vb. kursların olacağını söyledi.

“İLİMİZ ORTAOKUL, LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN DAHA FAZLA KULLANILMASI GEREKİYOR"

Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Gençlik Spor Bakanlığı olarak gençlere destek olan, onların kişisel, sosyal yönden gelişmelerine destek olan projelere destek verdiklerini ve verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini dile getirdi.

Ayrıca Elazığ'da bulunan Gençlik Merkezlerinin de Elazığ’da ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri tarafından daha fazla kullanılması gerektiğini ve bu merkezlerde alınan eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğunu söyledi.

Program yapılan kahvaltının ardından öğrencilere verilen hediyeler ile sonlandırıldı.