Umut ve Yaşam Derneği Elazığ Şubesi’nin açılışı gerçekleşti.

KAYAOĞLU: ÇOK ÖNEMLİ BİR DERNEK

Açılış programında konuşma yapan STK Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, “Elazığ’ımız gerçekten Sivil Toplum Kuruluşu noktasında ciddi çalışmalar olan bir memleketimiz. Hele hele Umut ve Yaşam Derneği gibi kanserli hastalarla mücadele etmek, onlara yardımcı olmak, onlara dokunmak, onların çaresizliklerine bir umut olabilmek için kurulan bir dernek elbette ki çok önemli bir dernek. Biz bugün Elazığ’da farklı bir günü yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

TOTOMAN: İLİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM

Derneklerin kuruluş amaçlarına göre hizmet vermesi gerektiğini vurgulayan Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, “Öncelikle, Umut ve Yaşam Derneği ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Maşallah Elazığ’da dernekler hemen hemen 150’yi geçti. Yalnız bu dernekler kurulduğu zaman kendi amacına uygun şekilde faaliyet göstermeleri bizleri mutlu eder” şeklinde konuştu.

ÇAKMAK: YETKİLİLERE VE SİYASİLERE SESLENMEK İSTİYORUM

Umut ve Yaşam Derneği Elazığ Şube Başkanı Hüsna Erdem Çakmak ise, “Dernekte aktif olmamın asıl amacı geçen sene bir sene önce Babam Hasan Erdem’i kanser hastalığı yüzünden kaybetmemden kaynaklandı. Onun akabinde bu hastalık üzerinde çok araştırmalar yapmaya ve bu hastalara daha çok ilgi duymaya ve daha yakın olmaya başladım. Derneğimizin amacı hastalara kendi olanaklarımız doğrultusunda maddi manevi ve psikolojik destek vermek. O süreci, tedavi sürecini, hastalık sürecini beraber atlatabilmek, onlara yakın olabilmek, bu süreci beraber atlatabilmek. Yetkililere ve siyasilere sesleniyorum; boş ve atıl bir durumda olan eski eğitim ve araştırma hastanemiz şu anda mevcut. Kullanılmıyor bir şekilde, orada boş ve atıl bir şekilde duruyor. Buradan tüm yetkililere ve siyasilere seslenmek istiyorum orayı bir kanser tedavi merkezi haline getirelim diyorum” diye konuştu.