21 Mart yeni bir yıl ve baharın başlangıcı aynı zamanda da Hz. Ali’nin de doğum günü ve Hz. Fatıma ile evlendiği gün.

Bu özel günde Elazığ Cem Kültür Vakfında bir program düzenlenecek. Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, 21 Mart günü Cem Kültür Vakfı’nda birlik cemi düzenleneceğini söyleyerek, herkesi bu ceme davet etti.

“İYİ BİR CEM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yeşil yaptığı açıklamada, “21 Mart Nevruz bayramı aynı zamanda Hz. Ali’nin doğum yıldönümü bu nedenle Elazığ Cem Kültür Vakfımızda ayın 21’inde Çarşamba günü saat 18:00-19:00 sıralarında birlik cemi düzenleyeceğiz. Bütün herkesi davet ediyoruz. İsteyen gelip rahatlıkla ceme katılabilecek. Burada bir öğreti cemi vardır. İnsanların katılıp, görmeleri için. Bölgede çok dede katılıyor. Örneğin Malatya’dan Eşref dede geliyor. Erzincan’dan Ahmet Uğurlu dedemiz geliyor. Tunceli’den dedelerimiz geliyor. Bingöl, Çemişgezek, Elazığ bütün bölge dedelerimiz orada olacak. İyi bir cem olacağını düşünüyoruz. İnşallah hazreti Ali’yi de iyi bir şekilde anmış oluruz” dedi.

“VAKIFTA SÜREKLİ PROGRAMLARIMIZ VAR”

Başkan Yeşil, vakıfta kursların ve programların her zaman devam ettiğini belirterek, bu programlar hakkında bilgiler verdi.

Yeşil sözlerine şöyle devam etti: “Şu an bizim semah kurslarımız var. Saz kursumuz var. Aynı zamanda inanç eğitimi için kurslara okulların tatilinden sonra başlayacağız. Aynı zamanda cemlerimiz var. Sosyal etkinliklerimiz var. Zaman zaman insanlarla toplanarak Cem evinde insanların belirli sorunlarını dinliyoruz. Belli problemleri varsa onlarla ilgileniyoruz. Yetkili insanlara onları taşıyoruz. Onların sorunlarına çözüm buluyoruz. Cem evi sadece cenaze kaldırılan bir yer değil aynı zamanda sosyal faaliyetlerin de yürütüldüğü bir kompleks halindedir. Orada kütüphanemiz, bine yakın alevi kaynaklarımız var. Sünni kaynaklarımız var. Burada üniversite öğrencilerine seslenmek istiyorum. Alevilik üstüne tez hazırlayan varsa hem gelip bizden kaynak alabilirler hem de bu konuda rahatlıkla bize başvurabilirler.”