Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Keban Barajı üzerinde bulunan turizm alanları ve balık üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Vali Kaldırım, İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ile birlikte yeni keşfedilen Kara Leylek Kanyonunu gezdi.

KALDIRIM: TUR PAKETİ HALİNE GETİRİP DEĞERLENDİRİP TURİZME AÇACAĞIZ

Ziyarette bilgiler veren Vali Kaldırım, “Ballıca’dan seyahatimize başladık. Burası Karakaya’nın devamı, Keban Barajı’nın çıkışından itibaren başlayan bir kanyon. Bu kıyı hattı 118 kilometrelik bir hat. Çok güzel, doğal manzarası, güzelliği olan bir koy. Bugün gezme sebebimiz hem balıkçılarımızı burada ziyaret etmek, o potansiyeli görmek, değerlendirmek. İlimizde Türkiye’nin iç sularında en fazla üretimi yapılan alabalık ve somun üretimi var. 18 bin tonla gerçekten hem Türkiye’ye hem ihracata ciddi katkılar sağlıyorlar. Hem onu görüp değerlendirmek hem de bu bölgenin turizm potansiyelini değerlendirmek, ele almak için buraya geldik. Müthiş bir parkur olacak. Potansiyeli olduğunu gördük, değerlendiriyoruz. İnşallah bu potansiyeli turizmcilerimiz en iyi şekilde değerlendirip burayı turizme açacaklardır. Kanyon doğal güzellikleri itibariyle hem de içinde bulunan mağaralar, tarihi yapılar itibariyle gerçekten turizme açılmaya bakir bir alan, turizme açılmaya son derece uygun bir alan. İnşallah bunu bir tur paketi haline getirip değerlendirip turizme açacağız” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: ZAMANDA BURADA DEĞİŞİK AKTİVİTELER YAPILABİLİR

Vali Kaldırım, “Yeni bir alan, yeni bir destinasyon olmaya aday bir alan. Burada tarım müdürümüz var, iş adamlarımız var, turizm müdürümüz var. Bunu bir masaya yatıracağız, değerlendireceğiz. Burada tabi türleri nadir görülen kara leylek türü de buraya gelip hem yuvalama hem de çoğalma nesline devam ettirmek için burada belli bir mevsimde gelip konakladığı bir yer. O açıdan da görülmeye değer bir yer. Hem florası hem farması hem doğal gözenekleri hem de burada anladığımız kadarıyla burada insan yapıları olduğunu görüyoruz. Onu da inceleyeceğiz. İnşallah bu bölge turizme açıldığı zaman Türkiye’nin ben inanıyorum ki en önemli destinasyonlarından biri olacaktır. Burada düzenlenecek tekne turları ve değişik aktivitelerle Elazığ’ın gelişen turizmi zaten sürekli çeşitleniyor, ziyaretçi sayısı artıyor. İnanç turizmi, doğa turizmi, tarih turizmi, doğal gölleri, barajlarıyla gerçekten varlıkları çok fazla olan bir şehir. Bunun yanına bu tür aktivitelerde su sporlarını, tekne turlarını da eklediğimiz zaman gerçekten sadece bu kanyonda belki gelen ziyaretçilerin hem doğa hem kanyon, hem doğal güzellikler hem bu kanyonda bulunan potansiyeli gördükleri zaman gerçekten günlerini geçirebilecekleri, aynı zamanda burada da değişik aktiviteler yapılabilir. Balıkçılıkla ilgili değişik aktiviteler yapılabilir” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: BURADA DALIŞ YAPIYORLAR

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Su sporları yapılabilir, farklı şekilde değerlendirilebilir. Hem de burada tarihi görmüş olacaklar. Çok uzun biz koy. Burada bir iki günü değerlendirebilecek bir potansiyel var. İnşallah bu bölgede iş adamlarımız turlarına başladıkları zaman, tur paketlerine burayı aldıkları zaman değerlendirilip burada yeni bir alternatif, yeni bir destinasyon olarak Elazığ turizmine, bölge turizmine hitap edecektir. Buradaki formasyon, aynı zamanda Kapadokya’yı da andıran bir formasyon yapı olarak karşılık olarak, doğal formasyon olarak öyle bir özelliği de var. Burayı keşfetmiş olduk, ismini de koymuş olduk. Oy birliği ile ittifakla “Kara Leylek Kanyonu” koyduk ismini. İnşallah bu şekilde markalaşacaktır ve turizme çok büyük katkı verecektir, hizmet verecektir. Arkadaşlarıma gerçekten teşekkür ediyorum. Burayı ilk bulan, çekimlerini yapan, hatta burada dalış yapan, buraya biraz bilinmesini sağlayan birisi Bahri Bey’dir. Kendisi de burada yerel yaşayan olarak hem de bu aktiviteleri yapan olarak gündeme getiren kişi oldu. Kendisine de teşekkür ediyorum. Bu tür aktiviteleri, aynı zamanda burada dalış yapıyorlar. Dalışları da yapılacaktır” dedi.

ARSLAN: ELAZIĞ’IMIZ TURİZM ANLAMINDA BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Bugün Sayın Valimizin himayelerinde bir heyetle Keban Barajımızın mazhap kısmından Karakaya gövdesine doğru bir kanyonda seyahat yaptık. Gerçekten alabalık üretiminde, somun üretiminde söz sahibi olan ilimizin kafes balıkçılık alanlarını gördük. Aynı zamanda bu kanyon kendi içinde çok ciddi muhteşem doğal güzellikler, kültürel güzellikler barındırıyor. Amacımız bu kanyonu turizme açabilmek ki kendileri bir çok alanımızı keşfedilmemiş, turizme açılmamış bir çok güzelliğimizi turizm alanı ilan etmek, turizme kazandırma adına birçok keşifler yaptılar. Yerinde incelemeler yaptılar. Bu keşiflerle birlikte turizm acentalarıyla buralara destinasyon yapıp turizmimize kazandırmak istiyoruz. Aynı zamanda kerevit üretimi ile alakalı ciddi çalışmalarımız var. Bunlar da ileriki zamanlarda ciddi anlamda ekonomimize güç katacaktır. Buradan katma değerler oluşturacağız. Bugünde içinde bulunduğumuz alan gerçekten ciddi doğal güzellikler barındırıyor. İnşallah Elazığ’ımız turizm anlamında bölgenin cazibe merkezi olacak” ifadelerine yer verdi.

“ÇABA VE EMEKLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

Koyu keşfeden koy sakini ise, “Hizmetinizden dolayı teşekkür ediyorum. Burayı tanıtmak için verdiğiniz çaba ve emekler için teşekkür ederim” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL