Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, eşi Nebahat Yanılmaz ile birlikte saat 11.00’de, Cemil Meriç Fen Lisesi’ne gelerek, 1089 nolu sandıkta oyunu kullandı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören ve sandık görevlileriyle selamlaşan Başkan Yanılmaz oyunu kullanmasının ardından bir açıklama yaptı.

Başkan Yanılmaz, sonuçların ülkemiz, vatanımız, milletimiz için daha güzel günlere vesile olmasını dileyerek, “Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması devam ediyor. Elazığ genelinde 405 bin 354 seçmen sandığa giderek, oylarını kullanacak. Seçmenlerin 301 bin 649’u merkezde oy kullanacak. Saat 16.00’ya kadar seçmenlerimiz oylarını kullanacaklar.” dedi.

Elazığ Belediyesi olarak referandum günü Elazığlıların vatandaşlık haklarını rahatlıkla kullanmalarına yönelik bir dizi çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, “Elazığ Belediyesi olarak engelli, hasta ve bakıma muhtaç hemşehrilerimizin vatandaşlık haklarını kullanmaları için ekiplerimiz ve araçlarımızla destek sağlıyoruz. Bu hemşehrilerimizin 153 Beyaz Masa ile irtibata geçmelerinin ardından onları evlerinden alarak sandıklarına ulaştırıyor, oy kullanma işleminin ardından da evlerine bırakıyoruz. Yine vatandaşlarımıza ulaşım noktasında destek sağlamak amacıyla 06.00-17.00 saatleri arasında Halk otobüsleri haricindeki Belediye otobüslerimizle ücretsiz ulaşım hizmeti sunuyoruz.

Yine bu yıl başlattığımız bir uygulama ile Elazığ Belediyesi olarak tüm sandık görevlilerimize ve bu noktalarda görev yapan güvenlik görevlilerimize öğlen yemeği ikramında bulunduk.” diye konuştu.

Türkiye’nin tarihi bir gün yaşadığına vurgu yapan Başkan Yanılmaz, “Önümüzdeki yüzyılları etkileyecek bir halk oylaması yapılıyor. Bu dönemece tanıklık yapmak büyük şanstır. Halk oylamasının ülkemiz, devletimiz ve geleceğimiz için iyilikler, güzellikler getirmesini diliyorum. Bugün, Türkiye’nin büyümesine, gelişmesine, istiklalimize ve istikbalimize giden yolda emin bir adım atılmasını temenni ediyorum.”