1982 yılında Elazığ’ın Karakoçan İlçesinde Biyoloji Öğretmenliği yapan Yazar Hacı Lüy’ün kaleme aldığı “Çikolatalı Sütlü Kahve” adlı kitabı okuyucuyla buluştu.

Yazar Lüy, kitabında Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde yaşadığı anılarına yer verdiğini belirterek, romanın bir film olması için gayret ettiğini dile getirdi.

Yazar Lüy yaptığı açıklamada, “Fen Fakültesi biyoloji mezunuyum. 1982 senesinde Elazığ Karakoçan lisesinde sekiz ay biyoloji öğretmenliği yaptım. Sonrası Anatomi bilim dalında yuksek lisans yaptım. Aynı zamanda yazarlık yapıyorum. Değişik gazetelerde, dergilerde gezi yazılarım yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iki tiyatro eserim yayınlandı. Son olarak 316 sayfalık "Çikolatalı Sütlü Kahve" ismiyle bir romanım yayınlandı. Romanın sayfa 125 ten sayfa 208 e kadar anlatılan olaylar zinciri Elazığ Karakoçan ilçesinde geçmektedir. Elazığlı ve özellikle Karakoçanlı kardeşlerimizin bu olayları okuduğunda çok seveceğini ümit ediyorum. Romanda anlatılan konuların film olması içinde gayret ediyorum. İnşallah film çekimleri de Karakoçan'da olur” dedi.

YAZAR HACI LÜY KİMDİR?

1955 yılında Kırıkkale'de doğdu. İlk, orta, lise tahsilini Kırıkkale'de yaptı.

Elazığ’daki Cinayet Şüphelisi Tutuklandı Elazığ’daki Cinayet Şüphelisi Tutuklandı

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi biyoloji bölümün den mezun oldu. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde anatomi ihtisası yaptı.

İnsan Vücudunda Azami Tasarruf Prensibi, Karın İçi Polisi (0- mentum Majus), Karın Ön Duvar Kasları, Anestezi Nimeti gibi uzmanlık alanıyla alakalı yazıları ve Müze Şehir Edirne, Fabrikalar Diyarı Kırıkkale, Batum'dan Geliyorum, Baştanbaşa Balkanlar, Tarsus'tan Silifke'ye, Avrupa'da On Beş gün... Gibi gezi yazıları değişik dergilerde ve gazetelerde yayınlandı, televizyon programlarına davet edildi.

18 Mart, Çanakkale Zaferinin yıl dönümlerinde sahnelenmesi için "Çanakkale Gazileri" isimli tiyatro eserini yazdı. Bu eseri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı (2009), değişik illerde, ilçelerde sahnelendi.

"İstiklal Marşı ile ilgili tiyatronuz var mı?" diye sıkça sorulması üzerine İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul yıl dönümlerinde sahnelenmesi için "Milletimin Yıldızı İstiklal Marşı" adıyla bir tiyatro yazdı. Bu eseri de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı (2013).

Yazar evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi