Elazığspor Başkan Adayı Hacı Murat Yümlü, kongre sonrasında hem iç hem de dış transferde anlaşma sağladıkları isimlerin yanı sıra Teknik Direktör Orhan Kaynak’ın da Elazığ’a geleceğini belirtirken, kampın ilk etabının da Elazığ’da yapılacağını açıkladı.

“TAKIMIMIZI BOLU’DA TOPLAYACAĞIZ”

Yümlü, “Kamp sürecimizin kampımızın ilk 10 günlük dilimini kendi tesislerimizde yapacağız. Ondan sonraki dilimi Bolu, Bolu’da kamp programımızı belirledik. Takımımızı Bolu’da toplayacağız. Görüşmüş olduğumuz futbolcularımız mevcut olan bizle Orhan Şam, Serkan Kurtuluş diğer arkadaşlarımızı da Elazığ’a çağıracağız. Hocamız seçimden hemen sonra Elazığ’da. Pazartesi günü burada olacak, artık Elazığ’da kalacak. Ona göre buradaki çalışmalarımıza burada devam edeceğiz. Anlaşmış olduğumuz futbolcularımız Emre Öztürk’le görüştük. Ayın 20’sinde gelip imza atacak. Diara ile görüştük. Diara’da Elazığ’a gelecek. Onun bir ödemesi var. Kendisine pazartesi günü para gönderiyorum. O Diara’da gelecek. Diara’da bizim için önemli bir futbolcu” ifadelerini kullandı.

“GÖRÜŞMELERİM DEVAM EDİYOR”

Hacı Murat Yümlü, “Şimdi yabancılarımız takımda tuttuk. İki yabancımızı tuttuk. Diara’da geliyor üç.  Giden topçularımızın yüzde zaten 70’i kiralık. Şimdi giden kim var. Alparslan gitti. Mehmet Yıldız, Mehmet yıldızla halen görüşmem devam ediyor. Mehmet Yıldız halen daha Giresunspor’a imza atmadı. Şu anda yurtdışında alacağı ile ilgili ön protokol dedi ki başkanım ben ön protokol yapmışım para almadım eğer para olayında samimi davranmamışlarsa ben Elazığ’a geleceğim. İnşallah bu haberi bu akşam sizlerle paylaşacağım. Saat 5’e kadar netlik kazanacak. Eğer bu netlikte Giresunspor’la beklediği samimiyeti görmezse Elazığ’a geleceğini söyledi” şeklinde konuştu.

Ayrıca Elazığspor Başkan adayı Hacı Murat Yümlü, İçişleri ve Adalet Eski Bakanı Mehmet Ağar ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile yeniden görüştüğünü ifade ederek, transfer tahtası için kaynak desteği sözü aldığını söyledi.

“ELAZIĞSPOR İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞINI SÖYLEDİ”

Başkan Adayı Yümlü, “Dün sayın bakanımızla bir araya geldik. Sayın Mehmet Bey bakanımızla olan görüşmelerimizde Elazığspor’un yanında olacağını federasyonda Elazığspor için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. Milletvekillerimizle bir araya gelerek belediye başkanımız ve valimizin bir protokol dahilinde Elazığspor için ne yaparız diye görüş alışverişinde bulunduk. Sayın bakanımızın samimi, mert, her zaman ki olduğu gibi Elazığspor’un arkasında olacağını şu anki başkanımızın önünü açmak için Elazığspor’un bu sene federasyonda, federasyondaki tahta dediğimiz tabir ettiğimiz futbolcu sorunlarıyla olan alacaklarla ilgili önümüzü açacağını söylediler. Bu bize çok büyük bir cesaret verdi. Bu cesareti alarak sayın belediye başkanımla da bir yarım saat görüşmemiz oldu. Sağ olsun kendisine de çok teşekkür ediyorum. Sabahki görüşmemizde de basın mensuplarıyla bir olacağımız, yapacağımız toplantıyı biliyor. Sayın belediye başkanımız sonuna kadar Elazığspor için, şu anki başkanımız için ne gerekiyorsa ben yapacağımın sözünü verebilirsin dedi. Belediye başkanımızla olan görüşmelerimizde; altını çizerek söylüyorum sabahki görüşmemizde Sayın Mücahit Yanılmaz net ve dik duruşuyla samimi duruşuyla bana cesaret vermiştir. O cesaretle de zaten şu an karşınızda kamuoyuna aydınlatmak adına sizle bunu paylaşıyorum” dedi.