Ak Parti 22. ve 24. dönem Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ Kanal Fırat Canlı yayınında Furkan Dilaver’in konuğu olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“HİÇBİRİMİZİN KAFASINA SİLAH DAYAMIYORLAR”

Siyasetle ilgili açıklamalarda bulunan ve siyasetin insanları memnun etme sanatı olduğunu söyleyen Zülfü Demirbağ, “Talip olursanız Belediye Başkanlığına, Milletvekilliğine, il başkanlığına, o zaman gereğini yapmanız lazım. Hiçbirimizin kafasına silah dayayıp ta gel seni belediye başkanı, milletvekili, il başkanı yapacağım demiyor kimse. Aday olacağız, talep edeceğiz, kamuoyundan ciddi bir talep gelir genel merkezde bunu göz ardı etmezse bizi aday yapacak. Hemşerilerimiz oy verecek milletvekili olduk diyelim. Kendimiz talep ettik olduk. O zaman milletin beklentisine cevap vermemiz lazım. O aldığımız mesuliyetin gereğini yerine getirmemiz lazım. Şimdi vatandaş seni arıyorsa efendim ben rahatsız oluyorum, telefona cevap veremiyorum. Öyle bir lüksün yok. Telefona cevap vereceksin. Kapın açık olacak, görüşeceksin” dedi.

“TELEFONUMUZ HERKESTE VARDI”

Milletvekili olduğu dönem içerisinde her zaman telefonunun ve kapılarının vatandaşa açık olduğunu söyleyen Zülfü Demirbağ, “Ben Elazığ’a geliyordum. Hilalkent’te evim vardı ama bilinçli olarak Karayolları Misafirhanesi’nde kalıyordum. Neden? Merkezi bir yer, insanlar yürüyerek gelsin oraya. Geldiklerin de çay ikram edelim, açsa yemek ikram edelim diye. Gelen herkesle görüşelim. Orası ana baba günü olurdu. Otururduk, sırayla insanlarla gelirdi onları dinlerdik, not alırdık, yada derdik ki Ankara’ya gittiğimiz de arayın derdik. Telefonumuz herkes de vardı. Benim danışmanım da vardı, sekreterim de vardı. Ben telefonumu yönlendirmiyordum neden? Karşımdaki insan benimle görüşmeyi arzu ediyor. Ben mecbur kalmadıkça danışmanıma sekreterime havale etmem” ifadelerini kullandı.

“CEVAP VERMEK ZORUNDASIN”

Kişi seçilmişse telefonunun mutlaka vatandaşa açık olması gerektiğinin altını çizen Zülfü Demirbağ, “Gelmişsek bir makam işgal ediyorsak, bunun ismi belediye olur, milletvekilliği olur, il başkanlığı olur, belediye meclis üyesi yada il genel meclisi üyesi olur, kimse… Elbette ki o insan açacak telefonunu, çok müşkül bir durumdaysa sıkıntıdaysa danışmanı hemen ilgilenmesi lazım. Bir çözüm bulması lazım. Kimse zorla bizi Milletvekili, belediye başkanı yapmıyor. Kimse silah dayamadığına göre de arkadaş ben senin hizmetine talip demek istiyoruz, milletvekilliği yada belediyede. Buna talip olduğun zaman bu görev de sana verildiği zaman efendim ben rahatsız oluyorum, fazla telefon geliyor diyemezsin. Burası iş kurumumu kardeşim diyemezsin. Bunlara cevap vermek zorundasın” dedi.

“İNSANLARIN VERGİSİYLE GEÇİNİYORUZ”

İnsanların vergileriyle maaş aldıklarını belirten ve insanlara hak ettiği hizmetin yapılması gerektiğini belirten Zülfü Demirbağ, “81 Milyon insan vergi veriyor. O vergiden maaşımızı alıyoruz. Şuan emekliyiz yine o maaşı alıyoruz. O parayla geçiniyoruz. Eğer 81 Milyon insanın vergisiyle geçiniyorsak o zaman kusura bakmayın bu insanlara hak ettiği layık olduğu hizmeti ve güler yüzü esirgememek lazım. Babamızın hayrına değil, talep ettiğimiz ve 81 milyonun vergisiyle bu görevleri yaptığımız için mecburuz. Yada bu görevlere talip olmayacağız” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

Zülfü Demirbağ “Yerel seçimlerde Belediye Başkanlığına aday olur musunuz” sorusuna da cevap vererek, “daha seçime 1,5 sene var. Bunu konuşmak çok erken. 2 dönem milletvekilliği yaptım. Bu dönemde milletvekilliği seçimlerinden tekrar aday adayı olmayı nasipse aday olmayı düşünürüm. Kıymetli hemşerilerimizin de teveccühü olursa o görevi bıraktığımız yerden devam etmek isteriz. Ama belediye konusunda şuan için bir adaylık düşüncem yok. Ama nereye kadar? Genel merkezin veya genel başkanımızın cumhurbaşkanımızın bir şekilde hizmetimize ihtiyaç duyulur. Bir talimatı bir emri olursa zaten o kaçınılmaz. O zaman yapmıyoruz diye bir hadise olmaz. Seve seve yaparız” dedi.

 

“İHTİYAÇ DUYULURSA ELBETTE KAÇMAYIZ”

Kamuoyunda Belediye Başkanlığı için isminin geçtiğini belirten Ak Parti 22. Ve 24. Dönem Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Bunun ifade edilmesindeki sebep teknik adam oluşumuz, mühendis oluşumuz, bir taraftan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 8 sene gibi bir süre hizmet etmemiz. O 8 sene içerisinde de güzel eserler bırakmış olmamız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Allah’a şükür öyle işler yaptık ki toplasan ansiklopedi olur. Oradaki hizmetlerimizi hemşerilerimiz bildiği için herhâlde kendilerine göre olabilir, düşüncesiyle gündeme getiriyorlar. Sadece Elazığ’da değil, İstanbul’da ve Ankara’da arayıp soran oluyor. Ama onlara da söylüyorum, şuan için daha erken böyle bir düşüncemiz yok. Ama bir hizmet konusunda ihtiyaç duyulursa elbette kaçmayız” ifadelerini kullandı.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!