AK Parti Elazığ milletvekili Zülfü Demirbağ, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

“YETKİYE MÜDAHALE AÇISINDAN İTİRAZ EDİLMİŞTİR”

Zülfü Demirbağ, “Burada Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti yetkililerinin itirazı yürütmenin yetkisinin Danıştay tarafından, yargı tarafından kullanılması. En önemlisi bu. Bir icra gerektiren konularda yürütmenin karar alması, uygulaması gereken konularda yargı müdahale ederse o zaman icranın bir hükmü kalmaz, hükümetlerin bir hükmü kalmaz. Dolayısıyla yetkiye müdahale açısından itiraz edilmiştir Cumhurbaşkanımız ve Parti yetkililerimiz tarafından. Yoksa bizim zaten ülke olarak, millet olarak milli marşımız İstiklal Marşı’dır. Tartışmasız bir milli marştır. Muhtevası itibarıyla olsun, yıllardır uygulanması itibarıyla olsun bütün dünyanın kabul ettiği, saygı duyduğu bir marş. Onun dışındaki teferruattır okullarda. Eğer okullardaki bu ant denilen marş değildir, bu anttır. Ant’la ilgili bir bölgesel anlamda etnik bakımdan bir sıkıntı varsa ülke içerisindeki bu sıkıntıları gidermek açısından ki öyle düşünülmüştür. O zaman hükümetimiz tarafından böyle bir karar alınmış, ant kaldırılmıştır” ifadelerini kullandı.

“ZAMANINDA KARAR VERSEYDİNİZ”

Demirbağ, “Arada geçen bu 5 yıllık süre içerisinde de Danıştay herhangi bir karar vermemiş, arkasını dönmüş bu şekilde bir karar vermiş yıllar sonra. Bu kadar önemli bir konuysa Danıştay açısından zamanında karar verseydiniz. Geldi, 6 ay sonra, 1 sene sonra karar verseydiniz. Diğer mahkemeler gibi öyle ağır bir yüke sahip değil Danıştay. Üstelik de bu kadar hassas bir konuda. Daha önce başörtüsü gibi öneli konularda çok süratli bir karar almıştı. 367 meselesinde jet hızıyla karar almıştı. Şimdi bu da önemli. Süratli bir şekilde karar alabilirdi. Ama yıllarca bekletti, ondan sonra alındı. İşte bu alınan Danıştay kararından sonra Cumhurbaşkanımız ve yetkililerimiz bu konuda yürütmenin yetkisine müdahale edildiği için itirazları oldu. Danıştay’ın aldığı kadar bencede doğru değil. Yürütmenin yetkisine müdahaledir” şeklinde konuştu.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN İFADE ETTİĞİ, FARKLI SUÇLAR VAR”

İttifak ve af konusuyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Milletvekili Demirbağ, “Bu sürecin başında Sayın Bahçeli’nin İstanbul’da aday göstermeyeceğiz diye bir açıklaması olmuştu. Onu müteakiben yanlış hatırlamıyorsam; Genel Başkan Vekilimiz Numan Kurtulmuş Bey’in bütün illerde aday göstereceğiz beyanı, arkasından Devlet Bey’in işte bunu hoş karşılamadığı yönündeki beyanatı olmuştu. Sonrasında bu ant meselesi oldu, erken emeklilik konusu gündeme geldi. Özellikle af konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği, farklı suçlar var. Diyelim bunlar içerisinde yaralama var, adam öldürme var ki bunlar şahsi suçlardır. Karşı tarafı, maktul tarafınız, katil var maktul var. Şimdi onu defalarca ifade etti Cumhurbaşkanımız; devlete karşı işlenmiş terör suçu dışındaki suçlarda devlet belli indirimi yapabilir, genel bir indirim çıkarabilir” ifadelerine yer verdi.

“BUNU ÇIKARDIĞINIZ ZAMAN BU İNSANLARI DA BIRAKMIŞ OLURSUNUZ”

Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Ama şahsi konularda, şahısları ilgilendiren, ailelerin mağduriyetini ilgilendiren konularda karar verecek onlardır, af edecek olan var ise. Dolayısıyla şimdi diyelim ki; adam öldürmüş, adam yaralamış, gasp da bulunmuş, özellikle uyuşturucu baronları var, uyuşturucu satanlar var, sapıklar var, her şey var. Genel bir af çıkardığınız veya belli oranda indirime gittiğiniz zaman bütün bunları kapsar. Bunu ayırmadığınız zaman da diyelim uyuşturucuyla veya belli suçlar MHP’yi bire araya getirme kastı yok orada. Bunu çıkardığınız zaman bu insanları da bırakmış olursunuz. Toplumda çok büyük rahatsızlık yaratır, meydana getirir. Bu insanlar biliyorsunuz çıktığı zamanda çok daha ileri derecede aynı suçları işliyorlar, toplumu son derece rahatsız ediyorlar. Öyle olunca da dikkatli olmak lazım. Geçmişte bir Rahşan affı dediğimiz benzer aflar olmuş. Ve bu afların ciddi manada aksülamelleri olmuş, ciddi rahatsızlıklara meydan vermiş, bu bakımdan tekrar aynı hatalara düşmemek lazım” dedi.