GÜNDEM

Harput'a Bir Günde Kaç Araç Giriş Yaptı?

Elazığ’ın turizme açılan en önemli noktası olan tarihi Harput Beldesi’nde bayram hareketliliği yaşandı.

Hem inanç hem de tarih turizmi açısından önemli bir merkez olan ancak hak ettiği noktada olamadığı ifade edilen Harput son günlerde oldukça gündemdeydi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, son 10 gün içerisinde Harput’a önemli bir zaman ayırmış ve Harput’la ilgili il yöneticilerini toplayarak bir de toplantı yapmıştı. Vali Kaldırım başkanlığında yapılan toplantıda Harput’ta yapılması gerekenler görüşülerek gerekli talimatlar verilmişti.

Vali Kaldırım ayrıca; Harput’ta restorasyon çalışmaları devam eden yerlerde de incelemelerde bulunmuştu.

Harput konusu gündemdeyken bayramın gelmesiyle birlikte Harput tekrar canlandı. Bayram nedeniyle binlerce vatandaş Harput’u ziyaret etti.

DEMİRPOLAT: ZİYARETÇİ HEDEFİMİZ 15 BİN

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Yoğun bir talep vardı. Dün itibariyle sabah 08.00 akşam 23.00 arasında Jandarmanın doğrulamasıyla sayımız yüksek çıktı. Dün için gece saat 00.00’a kadar 10 bin araç geldi. Perşembe günü 10 bin araç Harput’a çıkmıştır. Bir önceki gün de aynı, bayramın birinci günü de aynı. Harput bayram etkisini gösterdi. Havaların ısınmasıyla beraber. Dün 20 tur otobüsü Harput’a geldi. Bunların sayımını yaptık. İnşallah bizim hedefimiz; 15 bin. Biz bunu 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Ne kadar reklam olursa iyidir. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Harput’a mutlaka 15 bin-20 bin aracın gelmesi lazım. Ama geldiği zamanda bunların konaklayabileceği, araçlarını park edebilecekleri otopark alanları açmak lazım. Daha güzel, yeşil bir Harput, çiçekleriyle güzel bir Harput olması lazım” ifadelerini kullandı.

DEMİRPOLAT: HARPUT İÇİN ÇOK BÜYÜK KARARLAR ALINDI

Harput’la ilgili çalışmalara da değinen Muhtar Demirpolat, “İnşallah önümüzdeki günler içerisinde sayın başkanımızın, Sayın Valimizin Harput’a çok byük hayalleri var, büyük kararlar alındı. İnşallah bunlar da gerçekleşirse Harput hak ettiği yerde olur diyoruz. Buna da inanıyoruz. İnanmak zorundayız. Allah’ın izniyle yapılacak diye de düşünüyoruz. Yapılınca bu yıl içerisinde meyvelerini inşallah tüm Elazığ halkı ve tüm Harputlular bunu zaman içerisinde ypaılan işleri kademe kademe bugün bunları açıkladığımız zaman doğru olmaz. Sayın Valimizin, belediye başkanımızın, il kültür müdürümüzün almış olduğu kararlar var. Bunlar zaman içerisinde Sayın Valimiz zaten bir, iki projeyi açıkladı. Hünkar Konağıyla eski Vali Konağıyla ilgili orada bir iki açıklama yaptı. Ama Harput için çok büyük kararlar alındı. Önümüzdeki günler içerisinde Harput’ta çok güzel şeyler olacak. Ben Harput’un hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Gelmesi de lazım. Çünkü burası bir pırlantadır, 24 ayar altın değerindedir. Hak ettiği yerde olacaktır inşallah. Çünkü Harput’a çok büyük bir ilgi var” şeklinde konuştu.

DEMİRPOLAT: HARPUT ŞAHA KALKACAK

Harput’a bayramın son gününde 20 tur otobüsünün geldiğini belirten Zülküf Demirpolat, “Hemen hemen Harput’a her gün ilgi vardır, her gün alaka vardır. Her gün tur otobüslerinin seferleri vardır. Biz burada şunu söylemek istiyoruz; gelen tur otobüslerinin burada kalması lazım. Elazığ’da kalması lazım. Bizim Sivrice’miz var, bizim Keban’ımız var, bizim Palu’muz var, Karakoçan’ımız var. Elazığ topyekünle birlikte güzeldir. Sadece Harput’ta güzel değildir. Bugün Sivrice’ye gidilirse benim için Sivrice’de güzeldir. Keban’a gidilirse Keban’dda güzeldir. Palu’ya da uğramak lazım. Biz bu geminin içindeyiz. Batarsak hep beraber batarız, yüzersek hep beraber yüzeriz. İnşallah Allah’ın izniyle Sayın Valimizin ve belediye başkanımızın almış olduğu kararlar Harput’u bence ayağa kaldıracak. Tabiri caizse şaha kaldıracak. Hak ettiği değeri bulacak diye düşünüyorum. Harput’un yanında, Harputluların yanında Harput’u seven bir kanal olduğu için ben tüm Harput halkı adına Kanal Fırat Televizyonuna ve ekibine sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL