GÜNDEM

Kız Meslek Lisesi’nin Yanındaki Arsanın Kaderi Belli Oldu

Bir süre önce Elazığ’ın gündemine, şehrin tam ortasında Elazığspor için akaryakıt istasyonu yapılması konusu gelmişti.

Şehrin en merkezi noktasında yer alan ve şehir merkezindeki en önemli arsalardan biri olan Sıdıka Avar Kız Meslek Lisesinin yanındaki 4 bin 289 metrekarelik arsanın imarında 2016 yılının Mayıs ayında Elazığ Belediyesi Meclis toplantısında değişiklik yapılmış ve o arsa Akaryakıt istasyonu ve ticari alana dönüştürülmüştü. Belediye; Kamu yarına hizmet veren Verem Savaş Derneği üzerinden arsayı Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden talep etti. Buradan Elazığspor adına ihaleye çıkılacaktı.

BAŞKAN YANILMAZ, “ANKET YAPILACAK” DEMİŞTİ

Televizyonumuzda yayınlanan Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programına konuk olan Başkan Yanılmaz, o konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Başkan Yanılmaz, Kız Meslek Lisesinin yanına imar değişikliği ile bir benzinlik çok katlı otopark, alışveriş merkezi ve dispanser projesi var. Çalışmalar yürüyor. Sayın valimiz ve milletvekillerimiz destek veriyor. Kamuoyunun da destek verdiği inancındayım. Ancak bu işlemler bittikten sonra nihai karar olarak demokrasi meydanında çadır kurup anket yapacağız. Vatandaşlar buraya benzinlik istemiyoruz diyenlerin oranları yüzde 50’den fazla çıkarsa biz bunu yapmayacağız" demişti.  Arsayla ilgili Elazığspor vurgusu yapan Başkan Yanılmaz, “Eğer vatandaşımız Elazığspor’a burayı vermeyelim burası böyle durmaya devam etsin derlerse burası öyle durmaya devam eder. Evet Elazığspor’a verilsin derlerse o arsayı yaparız Elazığspor’a veririz onlarda işletirler” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİNE VERİLDİ

Arsanın satış işleminden ciddi bir gelir elde edilecekti. Maliye Bakanlığı hazineye ait olan arsanın gelirinin Elazığspor’a gitmesi yerine hazineye aktarılması gerektiğini belirti ve şehrin en merkezi noktasına akaryakıt istasyonu yapılması için arsayı Başbakanlık Özelleştirme İdaresine verdi.

Konu iyice karıştı... Araya Bakanlık girdi ve Elazığspor’a verilmek istenen arsa Özelleştirme İdaresine gitti.

ŞEHRİN MERKEZİNE AKARYAKIT İSTASYONU!

Şehrin en merkezi noktasındaki arsadan Elazığspor’a gelir elde etmek için imarında Belediye Meclisi tarafından değişiklik yapılmış ve akaryakıt istasyonu yapılmasına elverişli hale getirilmişti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Arsa Özelleştirme İdaresine verildi.

En baştan beri geliri Elazığspor’a gidecek dahi olsa vatandaşlar şehrin merkezine akaryakıt istasyonu yapılmasını istemiyordu. Şimdi görünen o ki hem o arsaya akaryakıt istasyonu yapılacak hem de gelir Elazığspor yerine Özelleştirme idaresine gidecek.

Sonuç ne olur belli değil, ama önümüzdeki günlerde şehrin en değerli arsasının Özelleştirme idaresi tarafından 40 Milyon TL’ye satılması bekleniyor…

DEĞİŞİKLİK YAPILMASAYDI YEŞİL ALAN OLABİLİRDİ

Ama eğer arsanın imarında zamanında Elazığ Belediyesi tarafından değişiklik yapılmamış olsaydı şuan o arsa mevcut haliyle kalacak ve gelecekte de yeşil alan olarak değerlendirile bilecekti.

VATANDAŞ AKARYAKIT İSTASYONU İSTEMİYOR

Konuyla ilgili konuşan Elazığlı vatandaşlarda şehrin ortasına benzin istasyonu yapılmasını istemiyor. Vatandaşlara göre o arsaya benzin istasyonu yerine park yapılmalı. Öğretmenevi önündeki meydanın genişletilmesi gerektiğini düşünen vatandaşlar, satılmak istenen arsanın da park yapılarak meydana dahil edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!