Elazığlı Hemşehrimiz Bakü Eğitim Müşaviri Dr. Nihat Büyükbaş’ın Tüm Türk Boylarının, Türk topluluklarının eğitim alanında tarih boyunca yaptıklarını konu alan Türklerde Eğitim isimli kitabı okuyucu ile buluştu.

Dr. Nihat Büyükbaş kitabının farklı dönemlerde yetiştirilen ve her alanda Türk Medeniyetine katkı sağlayan birçok insanın aldığı eğitimler üzerine bilgilerin olduğunu söyledi.

Kitabın basit bir uygulama kitabı olmadığını belirten Dr. Büyükbaş; “Devletlerin dünya arenasındaki görünürlüğünün belirleyicisi olan o dönemin yetişmiş insan kaynakları o coğrafyada yaşayan topluluklarında büyük oranda belirleyicisi oldular. Dolayısıyla insan yetiştirme felsefesi, kurulan sistemler, onların dünya medeniyetine yaptıkları katkılar o dönemki uygulanan eğitim sistemi ile yetişen insan kaynaklarının yetenekleriyle yakından ilişkilidir. Kitap basit bir uygulama kitabı değil elbette. Uygulama deneyimle yerinde görerek uygulayarak ama büyük oranda akademik oranda araştırarak çalıştığım alan ile ilgili 300 sayfada toparladığım bir kaynak niteliğindedir” dedi.