Prens William ile evli olan Kate Middleton, erkek bebek dünyaya getirdi. Çiftin resmi konutu Kensington Sarayı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, bebeğin Türkiye saatiyle 13.01'de doğduğunu açıkladı.

PRENS WİLLİAM DOĞUMA GİRDİ

Prens William'ın da doğum sırasında eşinin yanında bulunduğu belirtilen açıklamada, anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

İSMİ AÇIKLANMADI

Prens William yeni doğan çocuğunun ismine ilişkin "Yakında öğreneceksiniz" açıklamasını yaptı.

Muhabirlerle şakalaşan 35 yaşındaki prens, eşi ile birlikte artık 3 kez daha fazla endişelendiklerini dile getirdi. Sabah altı sularında doğum yapacağı hastaneye giden Middleton, doğumun ardından kucağında bebeğiyle, Jenny Packham imzalı kırmızı bir elbiseyle halkın karşısına çıktı.

BEBEĞİN FOTOĞRAFI İÇİN 8 SAAT BEKLEDİLER

İngilizler, yeni doğan taht varisini görmek için hastane önünde uzun bir süre bekledi.Hem İngiliz hem de dünya basını da kraliyet ailesinin doğum sonrası fotoğrafını yakalamak için hastane önünde yaklaşık 8 saat bekledi

CAMBRIDGE DÜKÜ UNVANI ALDI

Yeni doğan kraliyet bebeği, ağabeyi Prens George ve ablası Prenses Charlotte'tan sonra tahtın altıncı varisi oldu. Prens William ve Kate Middleton'ın üçüncü bebeği, Cambridge Dükü unvanını alacak.Prens William ve Kate Middleton'un çocukları Prens George ve Prens Charlotte, annelerini ve yeni doğan kardeşlerini okuldan çıktıktan sonra babalarıyla birlikte ziyaret etti.

GÖBEĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Mıddleton'ın kısa süre içinde doğum yaparak kameralara poz vermesi sosyal medyada olay oldu. Doğum sonrası bakımlı şekilde kameralara poz veren Mıddleton'ın göbeği de dikkat çekti. İngiliz basını, prensesin üçüncü çocuğunu da diğer iki çocuğunda olduğu gibi hipno doğum (hipnozla doğum) yöntemiyle doğurduğunu yazdı.

HİPNOZLA DOĞUM NEDİR?

Hipnozla doğum, gevşeme ve nefes teknikleriyle ağrıyı kontrol altına almayı ve bebeğin gelişini hayalinde canlandırarak kolay doğum yapmayı sağlıyor. Uzmanlara göre hipno doğum yönteminde, oksitosin hormonunun salgılanması sağlanarak rahim uyarılıyor ve kasılmalar artırılıyor; aynı zamanda ağrıyı uyuşturan endorfin hormonunun salgılanması sağlanıyor.

Bu doğum yöntemi, doğumun acısını azaltıp ve süresini kısaltırken, doğum sonrası anksiyeteyi azaltarak hastanede kalma süresini kısaltıyor. Düşes Middleton, 2013 yılında oğlu Prens George'u 10,5 saatte, 2015'te de kızı Prenses Charlotte'ı sadece iki saat 34 dakikada doğurmuştu.