GÜNDEM

“Mevzuat ve Cezai Yaptırımlar” Bilgilendirme Toplantısı

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde ve yeni-eski sanayi sitesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren firmalar için T.C Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından ulusal mevzuat kapsamında yetkilendirilmiş olan TSE nin üretim süreçlerinde özellikle tip onay belgesi kapsamında gerekli belgelendirme, yasal mevzuat ve cezai yaptırımlar konulu bilgilendirme toplantısı Elazığ Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya OSB Yönetim Kurulu, OSB Bölge Müdürü, Sanayi ve Teknoloji, Ticaret, SGK, İŞKUR, KOSGEB ,TSE İl Müdürleri ve Sanayiciler katıldılar. Toplantıda her kurumun müdürü güncel değerlendirmeler yaparak, firmalardan gelen soruları cevaplandırıp açıklamalarda bulundular.

YAVUZTÜRK: ÜRÜN PİYASADAN TOPLATILMASINA VARAN CİDDİ SONUÇLAR

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Yavuztürk, “yapmış olduğu açıklamalarda şunları söyledi. Yavuztürk “Tip onayı belgesi kapsamında yapılacak bakım onarım üretim süreçlerinde kullanılacak malzemelerin marka model seçiminde tip onayı verilen malzemelerin ve standartların uygulama zorunluluğu, aksi uygulamalarda cezai yaptırım ve ürün piyasadan toplatılmasına varan ciddi sonuçlar” dedi.

YAŞA: HİBE ORANLARI REVİZE EDİLDİ

KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa ise toplantıda yapmış olduğu değerlendirmede, “ KOSGEB girişimcilik desteğinde düşük, orta-yüksek ve ileri teknoloji sektörleri için destek hibe oranlarının sırasıyla 100.000 TL 150.000 TL VE 300.000 TL olarak revize edildi” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: DEVLET DESTEKLERİNDEN FAYDALANABİLİRSİNİZ

Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk “Firmaların ihracat kapasitelerini arttıracak hatta yeni ihracat yapacak olan firmaların yurtdışı pazara giriş aşamasında devlet desteklerinden faydalanabilirsiniz” diye konuştu.

TUNCER: KENDİ FİRMA YETKİLİSİNE BİLGİ VERMESİ GEREK

SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer değerlendirmelerde bulunarak şöyle devam etti. Tuncer “İstihdam seferberliği kapsamında firmaların personel ihtiyacını karşılarken işçi işveren sigorta payları devlet tarafından karşılandığı destekler hakkında bilgi vererek 10 çalışan için 12.000 TL gibi bir desteğin söz konusu olduğunu açıkladı. Ayrıca iş kazalarının 3 iş günü içerisinde ilgili kuruma bildirilmediği taktirde firma tehlike grubu ve çalışan sayısı ile çarpılarak ciddi para cezalarının uygulandığı konu ile ilgili firmaların çalışanlarının iş göremezlik ve muayene sırasında iş kazası beyanlarında mutlaka kendi firma yetkilisine bilgi vermesi gerek” ifadelerine yer verdi.

BALCI: İŞVERENE MASRAFSIZ OLARAK ÇALIŞABİLECEK

İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı da şunları belirtti. “Mesleki Yeterlilik Kurslarının ve işbaşı eğitim programlarının imalat sektörü firmalarının istihdam garantisi verilerek 6 ay boyunca işverene masrafsız olarak çalışabilecek” şeklinde konuştu.