GÜNDEM

Mezre Ortaokulu, Şehitlerimizi ve Mehmetçiklerimizi Unutmadı

Anadolu’yu yurt edindiğimiz andan itibaren bugüne kadar, hatta bugünden sonra de vereceğimiz sayısız şehit ve gazilerimiz için Mezre Ortaokulu öğrencileri, düzenledikleri programla hem  şehitlerimizi andı; hem de ailelerinin yanında olduklarını gösterdiler.

Mezre Ortaokulu öğrencileri, Şehitlere Saygı ve Afrin’deki Mehmetçiğimize programı düzenleyerek, Ellerinde türk bayrağımız ile slogan atarak, bu vatanın hiçbir zaman düşmana verilmeyeceği mesajı verdiler.

“BİZİ BİZ YAPAN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZ”

Mezre Ortaokulu Müdürü Hayri Uğur, gençlere seslenerek, muasır medeniyet seviyesine çıkılması için çok çalışılması gerektiğini söyleyerek “ İlimin bilimin ışığında daha çok çalışıp gayret etmemiz gerekiyor. Ayrıca bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimiz uğrunda gerekirse hiç çekinmeden gözümüzü kırpmadan şehit olmamız gerekiyor. Şunu unutmayalım vatansız bir millet hiç bir şeydir. Önce vatan gerisi teferruattır” ifadelerini kullandı.

Mezre Ortaokulu Öğrencilerinden Abdullah Yıldız’da hem şehitlerimiz hem de şuan Afrin’de mücadele eden Mehmetçiklerimizin muzaffer olabilmesi için kuranı kerim tilaveti sundu.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni hocası Ali Gül, şehitlerimiz ve Mehmetçiklerimiz için dua ederken; öğrenciler de gözyaşları ile hep birlikte âmin dediler.

Programda, şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganlarıyla şehit ailelerimize plaket verildi.

Şehitlerimize saygı ve Afrin’deki Mehmetçiklerimize dua programı, şehitlerimizin yoklamalarıyla devam etti.

Mezre Ortaokulu’nda düzenlene program, oluşturulan koro tarafından kahramanlık türkülerinin seslendirilmesi ile sona erdi.