AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen basın toplantısında Elazığ’da gerçekleştirilen yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi.

“Aziz şehrimiz Elazığ, eğitimde Türkiye’nin parlayan yıldızı haline geldi,” diyen Milletvekili Açıkkapı, Fırat Üniversitesi’nin 17 fakülte ve 4 enstitüsüyle önemli bir konumda olduğunu, Yüksek kapasiteli öğrenci yurtları ile öğrencilere modern yaşam alanları sunduklarını belirtti. Milletvekili Açıkkapı, “Elazığ, bilim ve teknoloji alanında katma değer sağlayan bir eğitim merkezi oldu. Fethi Sekin Şehir Hastanesi ve diğer 9 hastanemizle sağlıkta önemli adımlar attık.” Diyerek Modern sağlık tesisleri ve nitelikli personel ile Elazığ’ın Türkiye’nin sağlıkta referans şehirlerinden biri haline geldiğini ve pandemi sürecinde güçlü sağlık altyapısının büyük fayda sağladığını söyledi.

Çevre ve enerji projelerinde önemli adımlar atıldığını aktaran Milletvekili Açıkkapı, “İçme suyu arıtma tesisi 2021 yılında hizmete açıldı, Kanatlı Barajı tamamlandı. Toplamda 16 baraj ve 12 sulama tesisi inşa edildi. Sıfır atık projeleri ile geri dönüşüm oranlarını artırarak çevre kirliliğini en aza indiriyoruz. Elazığ, kültürel zenginlikleri ve sportif başarılarıyla geleceğe umutla bakan bir şehir oldu.” dedi.

Açıkkapı, yerli ve milli yatırımların da önemine değinerek, “Geçtiğimiz günlerde İran’da yaşanan bir helikopter kazasında Bayraktar TİHA’mızın başarılı çalışmaları ile İran Cumhurbaşkanı’nın yerinin tespit edilmesi bizleri gururlandırdı.” dedi.

Vlcsnap 2024 05 24 18H27M54S020

Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama! Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama!

Öte yandan; AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, Elazığ esnafının kredi faizlerine ilişkin taleplerini iletmek üzere Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret etti.

Ziyarette, Halkbank aracılığıyla sağlanan “Hazine destekli Esnaf Kredileri”ndeki faiz güncellemesi nedeniyle mağduriyet yaşayan esnafların sorunlarının yanı sıra Elazığ’daki çalışmalar ve çeşitli projeler ele alındı.

Esnafların yaşadığı mağduriyeti gündeme getirdiklerini ifade eden Milletvekili Açıkkapı, “Elazığ Milletvekilimiz Erol Keleş ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’i ziyaret ettik. Halkbank aracılığıyla sağlanan “Hazine destekli Esnaf Kredileri”ndeki faiz güncellemesiyle ilgili esnaflarımızın yaşadığı mağduriyetleri tekrar gündeme getirdik. Bakanımıza, konuyla ilgili gösterdiği hassasiyet ve misafirperverliği için teşekkür ediyoruz. Esnafımız ve güzel Elazığımız için girişimlerimizi sürdüreceğiz.” Dedi.

Editör: Yakup Uğur