AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi üzerine konuştu.

Elazığlı Esnaflar Yumurta Fiyatlarını Değerlendirdi Elazığlı Esnaflar Yumurta Fiyatlarını Değerlendirdi

Konuşmasının başında, geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulunda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve kısa süre sonra da vefat eden Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e başsağlığı dileklerini ileten Açıkkapı, "Rahmetli Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Saadet Partisi camiasına sabırlar diliyorum," ifadelerini kullandı.

AÇIKKAPI: “KARARLILIKLA GÖREVİNİ İCRA EDİYOR”

Açıkkapı, daha sonra İsrail’in Gazze ve Filistin'deki eylemlerini şiddetle kınayarak, "İsrail’in Filistin’de ve Gazze’de yaptığı katliamları lanetliyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde siyasal, sosyal, kültürel, ekonomik alanlarda ve her alanda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak, yüksek hedefleri gerçekleştirecek olan kararlı bir iradeyle aziz milletimize hizmet etmek; temel şiarımızdır. 21 yıl boyunca ülkemizin huzuru, güvenliği ve vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak adımları atmak her daim önceliğimiz olmuştur. İçişleri Bakanlığımız; Türkiye Yüzyılının inşa edildiği Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kararlılıkla görevini icra ediyor.” açıklamalarında bulundu. 

AÇIKKAPI: “AMACIMIZ TERÖR OLAYLARINI GÜNDEMİMİZDEN TAMAMEN ÇIKARMAKTIR”

Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Bakanlığımız kendisine bağlı 600 bin personeliyle cesaretle, ferasetle, azim ve inançla dün olduğu gibi bugün de, ülkemizin, aziz vatanımızın necip milletimizin huzur ve güveni için 365 gün, saat mefhumu gözetmeden gece-gündüz; terörle mücadelede, organize suçlarla mücadeleyle, uyuşturucu ile mücadeleyle, göçmen kaçakçılığıyla, siber suçlarla, asayişi sağlamak ile ilgili olarak görevini özveriyle ifâ etmektedir. AK Parti iktidarları boyunca teröre ve teröriste göz açtırmadık, gelinen süreçte terör olayları gündemimizin son sıralarına geriledi, terörü bitirme noktasına getirdik. Amacımız terör olaylarını gündemimizden tamamen çıkarmaktır. Her alanda ülkemizin ve aziz milletimizin huzurunu kaçırmaya çalışan suç ve suçluya yönelik etkin mücadelemiz, çalışma ve operasyonlarımız aralıksız şekilde devam etmektedir. Laf değil, iş üretmeye talip olan bir anlayışın temsilcileri olarak mücadelemizi veriyoruz. İçişleri Bakanlığı ülkemizin refahı için çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Terörün belini kırdığımız her bir başarıyla; eğitimden sağlığa, turizmden kültür-sanata ve spora, üretimden alt yapı hizmetlerine, ulaşımdan hayatın her alanına eser ve hizmet siyasetimizle ilmek ilmek işlediğimiz kardeşlik anlayışımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Açıkkapı, “Terörün belini kırdığımız aziz vatanımızın aziz topraklarında Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her bir bölgemizde tam bağımsız Türkiye’yi hep birlikte inşa ediyoruz. Ortadoğu’yu kan ve göz yaşına boğanlar; Türkiye’mizin barışına, huzuruna kastetmek için senaryo yazanlar, tuzak kuranlar; yıllarcaDoğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki insanımıza acı ve gözyaşını yaşatan Türkiye düşmanları, terörü ve teröristi desteklerken, aslında bölgelerimizin  zenginliklerinden bölgemizin asil insanlarını mahrum etmek, ülkemizin bu zenginliklere kavuşmasını engellemek, bölgenin ve ülkemizin ekonomik kalkınmasının önüne geçmek için sinsi planlar kurmuşlardır. Aziz milletimiz sinsi planları kuranları da, bu sinsi planları kuranlara maşa olanları da iyi bilmektedir. Devletimizin güvenlik güçlerinin kahramanca mücadelesiyle,  hükümetlerimizin kararlı duruşuyla sinsi planları kuranlar da, maşaları da yerle bir etmiştir.” diye kaydetti.

AÇIKKAPI: “2024 YILI SONUNDA GÜNLÜK 100 BİN VARİL ÜRETİME ULAŞACAKTIR”

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı “Gabar’da Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybike Yalçın sahalarında engellemeye çalıştıkları zenginliklerimiz gün yüzüne fışkırmaya başladı. Gabar’da 23 Kuyuda günlük 30 bin varile ulaşan petrol üretimimiz, Allah’ın izni , hükümetimizin ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla 2024 yılı sonunda günlük 100 bin varil üretime ulaşacaktır.  Böylece yıllık 4 milyar dolarlık katkıyla, cari açığımızın en büyük kalemi olan enerji açığımızın da azaltılmasına katkıda bulunulacaktır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın da Beyazıt-i Bestami’nin veciz sözünü ifade ettiği gibi “Her arayan bulamaz, ancak bulanlar arayanlardır” sözü ile aslında unutturulmaya çalışılan bir anlayışı yeniden inşa ediyoruz, inşa edeceğiz! Sözlerime son verirken; İçişleri Bakanlığımızın tüm kademelerinde görev yapan değerli personelini selamlıyor,  aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygılar sunuyorum. Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, heyetinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.