MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma ile Maden ilçesindeki tehlikeyi TBMM gündemine taşıdı.

Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu

Milletvekili Işıkver, Maden’deki vatandaşların hak etmedikleri bir stresle yaşamalarının önüne geçilmesi için çağrıda bulundu.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, konuşmasında “Yüzyıllardır Güneydoğu Anadolu'nun kale kapısı hüviyeti taşıyan, vatan, millet, bayrak aşığı, insanların beldesi Maden'imizin Camiikebir Mahallesi sınırları 19 Haziran 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı kararıyla ‘afet riski olan riskli alan’ olarak ilan edilmiştir. Maden'imizde bulunan bakır işletmelerinin uzun yıllardır cevher üretimi sonrasında artakalan cürufu aynı yere biriktirmesi sebebiyle yaklaşık altı yedi yıldır Madenlilerin yaşam standartları değişmiş, yaşam kaliteleri düşmüştür. Maden'de yaşamaya ilişkin önemli bir stres yaratan ve özel bir firma eliyle ortaya çıkan bu durumun kaldırılması insanlık adına çok mühimdir. Madenlinin hem bir toprak kaymasıyla karşılaşmaması hem de özel bir firmanın keyfî uygulamalarıyla Maden'deki vatandaşlarımızın hak etmedikleri bir stresle yaşamalarının önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması elzemdir.  Bu itibarla, Gazi Meclisimizi ve aziz milletimizi saygılarımla selamlıyorum.” Dedi.

Editör: Batuhan Baskal