GÜNDEM

“Muhabbetimiz Bol Olsun” Prjoesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Muhabbetimiz Bol Olsun” projesi Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi’nde uygulamaya konuldu.

Pansiyonda kalan öğrencilerin kendilerini yalnız hissetmesinler diye, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Müftü Yardımcısı Muhammed Zahid Selek, Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Tamer Kayaoğlu, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Bekir Erol ve Okul Müdürü Murat Koç, pansiyona gitti ve öğrencilerle hasbihal etti.

GÜRTÜRK: BELLİ ZAMANLARLA SİZLERLE BİRLİKTE OLACAĞIZ

Projenin yapılan anketlerde memnuniyet oranının yüksek olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Müftümüzle de birlikte bu üçüncü yılına girecek bu proje. Güzel şeklinde yaptık. Yaptığımız anketlerde de, RAM Müdürlüğümüzün yaptığı anketlerde de bundaki memnuniyet oranının kızlarda %96, erkeklerde ise %95 seviseyinde olduğunu gördük. Biz de bunu daha da şevklendirdik. Onun için bu yılda farklı konularla, farklı konuklarla, farklı arkadaşlarla, sizlerle birlikte olacağız. Amacımız burada birlikte sohbet etmek. Yani hem hal olmak, dertleşmek. Onun için sizler ailelerinizin yanında değilsiniz. Biz bunu bir nebze olsun, bu özleminizi azaltmak, sizlerle birlikte olduğumuzu hissettirmek için belli periyotlarla, belli zamanlarla sizlerle birlikte olacağız” ifadelerini kullandı.

SELEK: KUŞAK ÇATIŞMASINI DAHA AZA İNDİRİLEBİLİRİZ BU ŞEKİL PROJELERLE

Muhabbetlerin belli şeylerden öteye gitmediğini vurgulayan Müftü Yardımcısı Muhammed Zahit Selek, “Dünya globalleşen bir dünya, artık kutupların tamamen kalktığı, mesafelerin dürüldüğü, birbirine yaklaşıldığı bir dönemde dünyanın ötesine bir tık kumandanın tuşuyla Amerika’ya, Avusturya’ya ulaşabiliyorsunuz. Ama aynı evde yaşayan anne baba birbirinden uzak, evlat anne babasından uzak, karı koca birbirinden uzak. Bu demek ki; bizim her ne kadar fiziksel anlamda bir yakınlığımız yakınlaşmamız sağlansa da manevi ve ruhsal psikolojik anlamda biz birbirimizden hala kopuğuz. Onun için bu gibi etkinlikler, projeler çok önemli. Hiç olmazsa, gençlerle, sizlerle kuşak çatışmasını daha aza indirilebiliriz bu şekil projelerle” şeklinde konuştu.

KAYAOĞLU: BİZ KENDİMİZİ İFADE ETMEKTEN ACİZ DURUMA DÜŞTÜK

Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Tamer Kayaoğlu da, “Eskiden benim çocukluğumda çok iyi hatırlıyorum; bizim çocukluğumuzda biz televizyonu daha 12, 13 yaşlarında ilk defa mahallede bir eve televizyon geldiğini, televizyon bulunduğunu görmüştük. Peki, televizyon olmadığında biz ne yapıyorduk? Televizyon olmadığında anne baba ve çocuklar muhabbet ederlerdi, konuşurlardı, sorunlarını dile getirirlerdi. Dolayısıyla aile birliği, beraberliği be bağı daha güçlü oluyordu. Ama şimdi mesela Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele programı içerisinde günümüzde en önemli hastalık haline gelen bir teknoloji bağımlılığı var. Ve bu bağımlılıkla biz kendimizi ifade etmekten aciz duruma düştük millet olarak” dedi.

EROL: BEN BU KONUYA ÖZEL BİR İLGİ DUYUYORUM

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Bekir Erol, “Ben bu konuya özel bir ilgi duyuyorum. Doktora tezimi şu anda yazıyorum, tez konum şu nda “internet bağımlılığı” onunla ilgili lisesi gençlerle çalıştım. Orada o konuya nereden girdin diye sorarsanız; bir gün bizim Rehberlik Araştırma Müdürlüğümüzün bahçesinde Bedrettin Demirel Lisesi vardı; oradan yanıma 3 tane öğrenci geldi dediler ki hocam ‘bizim bir sorunumuz var bize yardımcı olun’ dinliyorum dedim, ‘dedi ki biz tenefüse çıkıyoruz hemen telefonlar açılıyor ve 10 dakika boyunca sosyal medya ya giriyoruz’ ve dedi ki ‘hocam inanırmısınız bir o 10 dakika içerisinde üçümüz yan yanayız birbirimizle konuşmuyoru hatta birbirimize yan yana olduğumuz halde oradan mesaj atıyoruz’” şeklinde açıklamada bulundu.

KOÇ: GÜZEL BİR PROJEYE İMZA ATIYORUZ

Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi Müdürü Murat Koç, “2016-2017 eğitim öğretim yılında Elazığ Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğümüzün bir projesi kapsamında “muhabbetimiz bol olsun” adı verilen pansiyonlu okullarda kalan öğrencilerimize yönelik üçüncüsü düzenleniyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılında. Bu sene kapsam biraz daha genişledi. İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve tabi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile güzel bir projeye imza atıyoruz” diye kaydetti.