GÜNDEM

Muharrem Ayı 21 Eylül’de Başlıyor

Aşure gününün habercisi olan; İslam alemi için de ayrı bir yere sahip Muharrem ayı 21 Eylül Perşembe günü başlıyor.

Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir ay olarak biliniyor.

Elazığ Cem kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, muharrem ayı denildiğinde Kerbela olayının akıllara geldiğini belirterek, “Hz İmam Hüseyin’in beraberinde 72 insanın şehit olması demektir. Ev halkı ve bütün çevresi ile, bir rivayete göre 72 milyon insan beraber yola çıkıyor ama sonuçta sadece 72 insan kalıyor. Orada büyük bir katliam yaşanıyor ve bunun sonucunda da bu 10 muharrem Kur’an-ı Kerim’in Fecr suresinde yer alıyor. Sabit kılınmış belirtilmiş. Çünkü yine Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği gibi Hz Peygamberin tuttuğu gibi ümmetinde bu orucun tutmasını farz kılıyor ”dedi.

Muharrem orucunda her gün Cem Kültür Evinde iftar programları düzenleneceğini ifade eden Cafer Yeşil, lokma dağıtımı yapılacağını da söyledi.

Muharrem ayının 10. Gününde yani 30 Eylül’de muharrem ayı’nın ve Kerbela olayıyla ilgili panel düzenleneceğini belirten Yeşil,3 Ekim’de aşure dağıtımı ve akşamında da birlik cemi yapılacağını kaydetti.