GÜNDEM

Muhtar Dündar Mahallesinin Sorunlarına Değindi

Hilalkent Mahalle muhtarı Ali Dündar, Hilalkent mahallesinin talep ve eksiklerini anlattı.

DÜNDAR: VATANDAŞ BU KONUDA MAĞDUR OLUYOR

Muhtar Ali Dündar, “Baliye, tinere, sigaraya alıştırmazlarsa gider spor yaparlar. Ne olur 4 saat spor yaptığı zaman 8 sene sigara az içer. Bizim meselemiz  gençleri topluma kazandırmak. Yoksa her taraf tarla, bağ, bahçe gönder gitsinler. Ama biz öyle yapmıyoruz. Onları bir arada tutup toplumun içerisine katıp toplumla bir kaynaşmayı öğretmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim sadece bu pandemiden dolayı ulaşım sıkıntıları var. Mesela çocuklar dershaneye gidiyordu, araç yoktu. Gidip Abdullahpaşa’dan çocukları ben alıp geliyorum. Çarşıdan arıyorlar niye otobüs yok, niye minibüs yok. Hafta içi akşam oluyor minibüslerde. Otobüsün belli saati var. O saatte geliyor. Akşam 5’ten sonra minibüsçüler diyor biz yolcu bulamıyoruz diye. Vatandaş bu konuda mağdur oluyor” ifadelerini kullandı.

DÜNDAR: MAHALLEMİZDE EKSİKLERİMİZ VAR

Hilalkent Mahalle Muhtarı Dündar, “Mahallemizde öyle fazla hizmete ihtiyacı olan bir şey değil. Buradaki hizmetin en eksik olan şeylerinden biri anasınıfımız, anaokulumuz yeterli gemiyor. Onu istiyoruz. Ondan sonra buraya gençlik spor merkezi istiyoruz, yeniden bir halı saha, basket sahası, voleybol sahası, tenis sahası bunları istiyoruz. Gençlerimiz orada oyalansın ki mahalledeki arkadaşları, oyun grupları veya bankları kırmasınlar. Haylazlığı öğrenmesinler, efendiliği öğrensinler. Mahallemizde Allah’a çok şükür Baskil yolu üzerindeki 10-80 evimiz var. Onlar gündelikçi. Bu pandemiden dolayı şu an onların hiç birinin maaşı yok. Şu ana kadar onların hiç birine hiçbir yardım gelmemiş. O yüzden onlar arıyorlar. Bizim yapacağımız bir kampanya. Onu yaptık. Sağ olsun geldi dediler böyle böyle. Git koli yaptır dağıt. Dışarıda dağılanı görünce gelip onlar da bize tepki gösteriyor” şeklinde konuştu.

DÜNDAR: SADECE ŞAHİN BAŞKAN MAHALLEMİZLE İLGİLENİYOR

Mahallede bulunan Pazar yerinin Elazığ Belediyesi tarafından değerlendirildiğini söyleyen muhtar Dündar, “Sağ olsun Şahin Başkanımız da şu anda Pazar yerimize yeni bir kütüphane, 5 tane dükkan, bir taziye evi, bir spor merkezi, bir halk eğitim, dikiş nakış kursu yeri yaptı. Başladılar. İnşallah onuncu aya kadar biter. Teslim olur. Orada işte ablalarımız, kızlarımız orada gelir hem sporunu yapar hem sanat öğrenirler. Kütüphanede gençlerimizi oyalar, kitap okuturuz. Biz isteriz ki buraya sadece Şahin Başkan gelmesin. Hepsi gelsin buraya. Belediye başkanımız sağ olsun 15 günde bir, ayda bir gelir ziyaret eder, bakar eksikleri sıkıntıları giderir ama bizim mesela 5 tane de milletvekilimiz var. Dördü iktidar partisi bir tanesi muhalefet. Bunları da isteriz. Burada gelseler, halkın içerisine girseler, sorsalar deseler ki sayın Hilalkent’liler sizin ne sıkıntınız var. Sizin okullarınız dışarıda bu okullarda gece gidiyoruz ki 50 tane araba park etmişler. Sağ olsun Bahçelievler komiserimiz ilgileniyor. Buranın bekçisi yok. Gece en az 10 sefer, 15 sefer yunuslar, ekipler geiyor burayı dağıtmaya. Yoksa burası farklı bir alan olmuş” dedi.