2013 yılında Elazığ, Bingöl ve Muş illerinde uygulanmaya başlanan Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesinde sona yaklaşıldı.

Projenin çıktılarının ve geri dönüşlerinin alınması için “Tamamlama Raporu Çalıştayı “ düzenlendi.

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, projenin üç ili kapsadığını belirterek, hedeflerinden bahsetti.

ÇETİNER: AMACINA MATUF BİR ŞEKİLDE HAYATA GEÇİRİLMİŞ ÇALIŞMALAR TAMAMLANMIŞTIR

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “ 2019 yılında 2 yıl daha uzatılarak ek bütçe verilerek en son 30 Haziran 2022’de proje tamamen bu bölgede yaşayan insanlarımıza yönelik amacına matuf bir şekilde hayata geçirilmiş çalışmalar tamamlanmıştır. Biz Orman Genel Müdürlüğü’nün taşradaki temsilcileri olarak ekibim adına konuşuyorum böyle bir projede yer almak hakikaten bizim için bahtiyarlıktır” dedi.

Türkiye Tarımsal Kalkınma Fonu Türkiye Ofisi Başkan Yardımcısı Taylan Kıymaz, projenin yoksulluğu önleme ve dengeli beslenmeyi hedeflediğini söyledi.  

KIYMAZ: IFAD’IN ÇOK ÖNEMLİ BELKİ 5 YILDIZLI PROJELERİNDEN BİRİSİ DİYEBİLİRİM

Türkiye Tarımsal Kalkınma Fonu Türkiye Ofisi Başkan Yardımcısı Taylan Kıymaz, “ Bizim Türkiye’miz de hamdolsun açlık sorunu yok. Genelde biraz yetersiz beslenme sorunu var ve yoksulluk sorunu var. Dolayısıyla proje yoksulluğu ve dengeli beslenmeyi sağlayan bir proje olarak görebilirsiniz. Yer seçimi olarak gerçekten çok doğru olduğunu zaman içerisinde proje etkilerini ölçtükçe, gördükçe, insanların tepkilerini aldıkça ki bunların çoğu olumlu tepkiler gerçekten seviniyorum ve IFAD’ın çok önemli belki 5 yıldızlı projelerinden birisi diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü İbrahim Yüzer, zorlu bir süreci geride bıraktıklarını belirterek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

YÜZER: PROJENİN FİZİBİLİTESİNDEKİ HEDEFLENENLERİN ÇOK DAHA ÜZERİNE ÇIKTI

Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü İbrahim Yüzer, “ Yaklaşık 1 ay sonrada daha geniş bir katılımla, Sayın Bakanımızın da katılımlarıyla bir kapanış seremonisini birlikte icra edeceğiz. Kolay olmadı, bu 10 yıllık süreçte herhalde 30’a yakın Elazığ’a gelip gittim her sene 2 defa buraya uğrama şansım oldu. Kendimi bende bir Elazığlı gibi hissediyorum. Elazığ’da çok dostlarımız oldu yine gelmeye devam edeceğiz. Bir ekip çalışmasıydı hakikaten bir aile birliği içerisinde ekip ruhuyla çalışmayı ben hep çalışmalarını ön plana aldım burada öyle çalıştık. Projenin fizibilitesindeki hedeflenenlerin çok daha üzerine çıktı. 21 bine yakın aileye ulaştık bu 131 bin insanın projeden doğrudan faydalanması anlamına geliyor” dedi.

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Orman Genel Müdürlüğü Sorumlusu Mehmet Metin Avşaroğlu, on yıldır devam eden projede meslek hayatının çoğunun Elazığ’da geçtiğini söyledi.

AVŞAROĞLU: 30 HAZİRAN 2022 TARİHİ İTİBARİ İLE YATIRIMLARIMIZI SONLANDIRDIK

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Orman Genel Müdürlüğü Sorumlusu Mehmet Metin Avşaroğlu, “ On yıldan bahsediyoruz benim meslek hayatımın üçte biri Elazığ’da geçti. Bundan hiçbir zaman rahatsızlık duymadım güzel günlerimiz geçti. 30 Haziran 2022 tarihi itibari ile yatırımlarımızı sonlandırdık” dedi.