24 Ocak depreminde ağır hasar alan ve TOKİ tarafından yeniden inşa edilen Mustafapaşa Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Açılışa Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Mustafapaşa Mahalle Muhtarı Yusuf Çakmak, Muhtarlar, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat il genelinde 206 aile hekimliği birimi ve 80 aile sağlığı merkezi ile hizmet verdiklerini belirterek, sağlıkta en fazla yatırımı alan Elazığ, sağlık alanında bir üst konumunda” dedi. 

POLAT: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR

Müdür Polat, “24 Ocak’ta Elazığ’ımız bir deprem yaşadı. Deprem sonrasında Mustafapaşa Mahallesinde iki tane aile sağlığı merkezi vardı. Bu sağlık merkezlerimizde ağı hasar aldılar. Daha sonra toki tarafından 360 metrekare iki katlı yaklaşık 12 bin nüfusa hizmet edecek olan Mustafapaşa Aile Sağlığı Merkezi yapılmış oldu. Diğer yerlerde de sağlık merkezi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacaktır” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 24 ocak depreminin ardından yeni yapılan yerleşim alanlarındaki eksikliklerin tamamlanması noktasında il yöneticileri olarak büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi.

ŞERİFOĞULLARI: BÜYÜK GAYRET SARF EDİYORUZ

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Depremle birlikte o gece bizler için çok uzun ve soğuk bir geceydi. O gün yalnız olmadığımızı gördük. Türkiye’nin her bölgesinden ve ilinden bizleri aradılar. Acılarımızı paylaşan hemşerilerimiz vardı. İlk andan itibaren de ülkenin her noktasından şehrimize yardımlar akmaya başladı. Bugün geldiğimiz noktada, ilimizde 25 bin konut yapıldı. 20 binin üzerindeki konut hak sahibine teslim edildi. Yeni yapılan yerleşim yerlerinde bazı eksiklerimiz mutlaka var. Bunlardan bir tanesi Mustafapaşa Mahallesi’ne Aile Sağlık Merkezi’mizin açılmasıdır. Bizler yerel yöneticiler olarak yapılan bu büyük yatırımların eksik kalan küçük yatırımları hayata geçirebilmek için valiliğimizin öncülüğünde tüm kurumlarımız ile tamamlanması noktasında büyük gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

Depremin oluşturduğu yaraların sarıldığı günlere ulaştık diyen Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, yemişlik 11. ve 12. Etap konutlarının anahtar teslimlerini önümüzdeki hafta içerisinde gerçekleştireceklerini belirtti.

TORAMAN: 11 VE 12 ETAPLARDA ANAHTAR TESLİMİ BAŞLAYACAK

Vali Dr. Ömer Toraman, “Bu süre içerisinde pek çok kurum ve kişi gayret gösterdi. Bir kere daha gördük ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlet. Aziz Türk milleti de çok büyük bir millet. Devletimizin ve milletimizin seferberliği sayesinde bugün toplamda Elazığ’da 100 bin nüfuslu yeni bir şehir inşa edildi. Bu hacimde bir imar faaliyetini bu kadar kısa sürede tamamlamak kolay değildi. Mustafa Paşa ve Abdullah Paşa Mahalleri'nde yıkılan Aile Sağlığı Merkezi’ni yeniledik. Daha önce burada hizmet verirken ağır hasar alan Aile Sağlığı Merkezi yerine modern binayı teslim aldık ve vatandaşın hizmetine sunduk. 11 ve 12 etaplarda taşınmaya hazır 653 konut daha yapıldı. Haftaya anahtarları teslimlerine başlanacak, inşallah" dedi.

Konuşmaların ardından İl müftüsü Selami Aydın’ın duasının ardından yeni aile sağlığı merkezinin açılışı yapıldı.