GÜNDEM

Öğrencilerin El Emeği Ürünleri Sergilendi

Halk Eğitim Merkezi ile KYK işbirliğinde Elazığ’da bulunan yurtlarda açılan kursların yılsonu sergileri açıldı.

Öğrencilerin el emeklerinden oluşan rölyef, filografi, takı ve el emeği ürünlerinin yer aldığı sergi bir alışveriş merkezinde açıldı.

Hazar Kız Yurdu’nda kalan öğrencilerin katıldığı kurslarda gösterdikleri el emeği ürünlerin yanı sıra, halk oyunları kurslarına katılan öğrencilerde gösterilerini sergiledi.

EKMEKYAPAR: DÜZENLENEN SERGİ İÇİN BURAYA GELDİK

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar, “Burada Halk Eğitim Müdürlüğüz ile KYK ortaklaşa düzenlemiş oldukları kursların sonunda düzenlenen sergi için buraya geldik. Emeği geçen arkadaşlara, kursiyerlere, kurs öğretmenlerimize, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

ATICI: VERİMLİ BİR YILIMIZ GEÇTİ

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, “Farklı bir konsept uyguladık. Önce halk oyunları kursumuzdan bir gösteri ardından müzik ve işaret dili. Bizim KYK Yurtlarında toplam 52 kurs, bin 350 kursiyerimiz oldu. Verimli bir yılımız geçti. Misafir olan öğrencilerimizin zamanı iyi geçirmeleri için el sanatları, resim, müzik ve benzeri alanlarda kurslar açtık. Burada da gördüğünüz gibi her gün sergi açıyoruz ama gerçekten Halk Eğitim çok yoğun bir çalışan bir kurum. Şu an ilimzide 40 bin kursyerimiz, bin 600 kursumuz var. İşte bu kursların sergisini açında da sürekli halkımıza sunmak zorundayız” şeklinde konuştu.

DÖNER: GENÇLERİMİZİN HER BİRİNİN AYRI AYRI İL KÜLTÜRÜNDEN ALDIĞI ŞEYLER BİZİ MUTLU EDİYOR

Gençlik Spor İl Müdürü Suphi Döner, “Biz 7 yurdumuzda 8 bin 338 öğrencimize barınma, beslenme hizmeti sunuyoruz. Aynı zamanda bunun yanında gençlerimizin diğer zamanlarını en iyi şekilde geçirmeleri için bir çok aktivite yapıyoruz. Bugün ki çalışmaların arasında baktığımızda genel olarak filografi başta olmak üzere rölyof, el işleri, takı gibi alanlarda gençlerimiz sene içerisindeki yaptığı çalışmaları sergilemiş oldu. Gençlerimiz bu arada 81 ilden ilimize misafir oldukları için bu gençlerimizin her birinin ayrı ayrı il kültüründen aldığı şeyler bizi mutlu ediyor” dedi.

Hazar Kız Yurdu’nda kalan öğrenciler, düzenlenen kurslarla, eğitim dışında kaliteli zaman geçirmek ve Elazığ kültürünü tanımak amacıyla kurslara ilgi gösteriyor.

HABER: SITKI TAŞEL