Ozon yağını dünyaca ünlü mucit ve fizikçi Nikola Tesla’ın bulduğu iddia ediliyor. İşin aslı ise bu yağ 1900’lü yıllarda bir hayli yaygın olan tüberküloz hastalığının tedavisinde kullanılıyordu. Bir anda yararları çok ünlü olunca, başka hastalıklar için de kullanılmaya başlandı. Ozon yağının cilt bakımı ve saç sağlığı üzerinde yarattığı mucize etkiler keşfedilince daha da sık kullanılmaya başlanmış. Peki, ozon yağının içinde neler var? Bu sorunun yanıtını da araştırdık ve bakın neler bulduk.

İlkokuldan bu yana biliyoruz ki, ozon aslında bir gaz. Ozon gazı, saf zeytinyağı ile bir araya geliyor ve bu mucize yağ ortaya çıkıyor. Ama sadece zeytinyağı değil, buğday yağı, susam yağı gibi başka yağlarla ozon gazının kullanılması sonucunda da bu yağ elde edilebiliyor.

Jelimsi bir yapıya sahip olan ozon yağı, bazen farklı hazırlanış şekilleri sonucunda sıvıya yakın kıvamda ve akışkan olarak da karşımıza çıkıyor. Bu yağın en büyük özelliği ise güçlü bir antioksidan olması, bu sayede başta cilt sağlığı olmak üzere birçok sağlık sorununda kullanılabiliyor.

Ozon Yağının Faydaları Nelerdir?

Antioksidan özelliği olan ozon yağı, akne ve sivilce sorunları ile mücadelede oldukça etkilidir.

Derinlemesine bir cilt temizliği sağlayan ozon yağı, tıkalı gözenekleri açar, açık olanların tıkanmasını önler.

Başta egzama olmak üzere, birçok cilt hastalığının tedavisi için kullanılır.

Yeni selülit oluşumunu engeller, düzenli kullanımda selülit görünümünü azaltır.

Yaşlanma karşıtı etkisi vardır, kırışık oluşumunu en aza indirir.

Herhangi bir nedenle ciltte oluşan şişlik ve kızarıkların iyileşmesine yardım eder.

Hızlı şekilde iltihapların iyileşmesini sağlar.

Başta güneş yanıkları olmak üzere, birçok yanığı hızla iyileştirir.

Uçuk, aft gibi sorunların iyileşme sürecini hızlandırır.

Nemlendirici etkisi olan ozon yağı, kuru ciltler için büyük bir nem kaynağıdır.

Çatlak dudaklara iyi gelir, çatlak oluşumunu önler.

Hücreleri canlandırır, kan dolaşımını hızlandırır.

Cilde sağlık ve ışıltı katar.

Kepek sorununu engeller.

Sağlıkla uzayan, parlayan saçlar yaratır.

Ozon Yağı Nereden Alınır?

Doğal ürün satan online alışveriş sitelerinden, eczanelerden ya da aktarlardan ozon yağı satın alabilirsiniz. Fakat çok dikkat etmeniz gereken bir durum var. Çok değerli bir yağ olan ozon yağının çok sayıda sahtesi üretilmiştir. Kesinlikle bu sahte yağlardan almayın.

Ozon yağı Nasıl Kullanılır?

Harici olarak kullanılan bir yağ olan ozon yağını cildinizin istediğiniz bölgesine sürerek kullanabilirsiniz. Fakat cilt bakımı için kullanacaksanız, uygulamadan önce kir, makyaj kalıntıları vb. cildinizi mutlaka arındırın. Parmak uçlarınızla masaj yaparak cildinize ozon yağını uygulayın. Yağ böylece hem daha hızlı etki eder, hem de kan dolaşımınız hızlanır ve sonuçlar daha hızlı ortaya çıkar.

Saç bakımı için ozon yağı kullanacaklar ise, ozon yağını saç miktarına ve uzunluğuna göre köklere masaj yaparak kullanabilir, sonra da uçlara sürebilir. Ozon yağı saçlarınızda 1 saat kadar bekledikten sonra durulayabilirsiniz.

Ozon Yağının Zarar Var mı?

Herkes faydalarını ve nasıl kullanıldığını merak ediyordu, biz de anlattık. Peki ozon yağının bir zararı ya da yan etkisi var mı?

Rahat olabilirsiniz bu değerli yağ ciddi bir yan etkiye neden olmuyor. Fakat, cilt bakımı için ozon yağı kullananlar, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalı. Akşam saatlerinde ya da gece saatlerinde ozon yağını kullanırsanız daha iyi olur.

(aktuelbilgiler.com)