İzmir'de organ bağışlayan ailelerle nakil olan hastalar buluştu

İzmir'de Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, yakınlarının organlarını bağışlayan aileler ile bağışlanan organlarla sağlıklarına kavuşanlar bir araya geldi.

İzmir'de organ bağışlayan ailelerle nakil olan hastalar buluştu

Eşinin organlarını bağışlayan Naime Tarlak, "Eşim 5 kişiye hayat oldu. İyi ki böyle bir karar verdim, çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Kalp nakliyle hayata tutunan 20 yaşındaki Burçin Meşe de aylarca yapay destek cihazı ile nefes aldığını, çok zor bir tedavi süreci geçirdiğini anlattı.

Bağışlanan bir kalp ile sağlığına kavuştuğundan bahseden Meşe, "Hiçbir hastanın acı çekmesini istemiyorum. Hiçbir arkadaşıma son defa bakmak istemiyorum" dedi.

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Salnur, organ naklinin önemine dikkat çekti.

Her hayatın çok kıymetli olduğunu vurgulayan Salnur, "Dünyada organ bulunamadığı için her yıl 100 bin, Türkiye'de ise 7 bin hasta yaşama veda ediyor. Ülkemizde yaklaşık 26 bin hasta organ ve doku nakli olmayı beklerken 50 bine yakın kişi ise organ bağışı listesine girmeye aday. Bu sayılar her geçen gün artıyor. İzmir'de 3 bine yakın hasta nakil olmayı bekliyor. İnşallah bir gün gelir hastalarımız organ beklemez, organlar hasta bekler" dedi.

Salnur, Türkiye'de her 5 organ naklinden 4'ünün canlıdan yapıldığını belirterek, kadavradan yapılan organ bağışı sayılarının artırılması gerektiğini söyledi.

Organ bağışı konusunda halkı bilgilendirme çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Salnur, "Organ bağışı çok özel bir bağış. Bir beyin ölümüyle 7 insanın hayatı ışıldıyor" diye konuştu.

Etkinlikte beyin ölümü gerçekleşen yakınlarının organlarını bağışlama kararı alan 10 aileye teşekkür belgesi verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137