Bakanlık, 2009’da yayınlanan Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama, Usul ve Esasları Hakkında Tebliği’ni yeniledi ve ilk Tebliğ’i yürürlükten kaldırdı.

Acil servisin fiziksel standartlarına ilişkin yıllardır süren iyileştirmeler yeni Tebliğ’e yansırken, sağlıkçı kadrosunda asgari çalışan sayısına ilişkin net ifadeler yer almadı.

Güvenlik önlemlerine ilişkin değişiklik ise dikkat çekti. 2018’den bu yana, ses kaydıyla birlikte alınan güvenlik görüntüleri 2 ay boyunca saklanıyordu. Son düzenlemeyle süre 6 aya çıkarılarak, olası soruşturmalarda kullanılması için verilerin daha uzun süre saklanması sağlandı. Ses kaydı alınmasıyla birlikte kişisel verilerin korunması amacıyla “mahremiyetin gözetileceği” ilkesi de vurgulandı.

Yazılı talep üzerine şüpheli olaylar için kayıtlar silinmeden, yedeklenme işlemi yapılacak. Sağlık hizmetinin güvenliği için alınan önlemlerin yanı sıra, hastalar için de acil servis girişinde veya yakın konumda, kıymetli eşyalarının muhafaza edileceği bir emanet odası veya kilitli dolap bulundurulması kararlaştırıldı.