Uzmanlardan İlaç Kullanımı Konusunda Uyarı

Soğuk havalardan dolayı nezle, soğuk algınlığı, baş ağrısı, gribal enfeksiyon gibi hastalıklar ortaya çıkıyor. Dr. Hüseyin Sağlam, bu hastalıklar için doktora sormadan kesinlikle ilaç kullanılmamasını önerdi.

Uzmanlardan İlaç Kullanımı Konusunda Uyarı

Son günlerde mevsim koşullarından kaynaklı olarak değişen hava şartları ve ani ısı yükselmeleri nezle, soğuk algınlığı, baş ağrısı, gribal enfeksiyon gibi hastalıkları da beraberinde getiriyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Sağlam, bilinçsizce kullanılan antibiyotiğin, vücut sağlığına çok daha fazla zararlı olduğunu söyleyerek uyarılarda bulundu.

Nezle, grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıklara karşı uygulanacak tedavinin sürekli değiştiğini belirten Sağlam, “Kafanıza göre ilaç alırsanız ‘süper enfeksiyon’ oluşabilir ve hastalık daha da ağırlaşabilir” dedi.

Enfeksiyon Uyarısı"

 Karşılaştığımız olaylardan hareketle hastalar bize çoğu kez kendilerince bir tedavi uygulayarak başvuruyor. Bunların çoğunda da kendi kendilerine tedavi arayışına girip antibiyotik kullanıldığına şahit oluyoruz. Antibiyotik doğru kullanıldığında kişiyi iyileştirebileceği ve sağlığına kavuşturabileceği gibi yanlış kullanımında da insan vücudunda bazı zararlara sebep olabilir."

"Bunların başlıcaları, antibiyotiklere karşı vücutta direnç oluşabilir ve ilacın etkinliği azalabilir. Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir, kemik iliği ve bağışıklık sistemini baskılayabilir, mantar ve parazit enfeksiyonlarını arttırabilir, hastalarda kanlı ishal meydana gelebilir, çocuklarda diş sararması görülebilir, çocukların büyüme sürecini engelleyebilir, anemi ve astım hastalığını tetikleyebilir. ‘Süper enfeksiyon’ oluşabilir ve hastalık daha da derinleşebilir. Bu gibi olumsuzluklar ile karşılaşmamak için vatandaşlarımız hastalıkların tedavisinde kendi kendilerine antibiyotik kullanmamalı ve mutlaka konusunda uzman bir doktora başvurmayı ihmal etmemelidir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137