Tuz, günlük hayatımızın çok önemli bir parçası. İnsanlar bu değerli minerali yemeklerin dışında başka amaçlarla da kullanmışlardır. Özellikle ev ve cilt temizliğinde tuz kullanmak işleri daha da kolaylaştırır. İşte ev temizliğinde tuz kullanmanın etkili yolları.

Yanmış tencere ve tavaları temizler

1 bardak tuzu yağlı veya yanmış tavaya dökün. . Ardından basit bir mutfak havlusu alıp temizleyene kadar kirli noktaları ovalayın. Son olarak, tavayı her zaman yaptığınız gibi yıkayın.

Ahşap kesme tahtası üzerindeki lekeleri çıkarır

Kesme tahtasına biraz tuz serpin ve bir limonun yarısıyla ovun. Ahşabın karışımı emmesini sağlayın ve sonra tahtayı yıkayın.

Vazolardaki lekeleri çıkarır

Vazolarda çiçeklerin neden olduğu yeşilimsi lekeleri çıkarmak zor değil. Tuz çözeltisi hazırlayın ve vazoya dökün. İyice çalkaladıktan sonra su ve sabunla yıkayın.

Cildinizi temizler

Biraz tuz ve zeytinyağını karıştırın ve dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. Daha iyi sonuç almak için zeytinyağını biraz ısıtabilirsiniz. Uygulamadan sonra yüzünüzü yıkayın ve nemlendirici uygulayın.

Peynirin küflenmesini önler

Peynirin küflenmesini önlemek için, peyniri tuzlu suya batırılmış bir kumaş parçasına sarın . Bu sayede peynirin raf ömrünü uzatabilirsiniz.

Fayans aralarını temizler

1/2 litre ılık su ile bir bardak tuzu karıştırın ve bir deterjan ekleyin. Tüm yüzeyi bu karışımla yıkayın.

Bardaklardaki çay ve kahve lekelerini çıkarır

Sirke ve 1 yemek kaşığı tuzu karıştırın. Lekeli olan bardağa dökün ve birkaç saat bekleyin. Daha sonra her zamanki gibi yıkayın.

Yastıklarınızı beyazlatır

Zamanla sarılaşan yastık kılıfları çok kolay bir şekilde beyazlatılabilir . 1 çorba kaşığı tuz ve 1/4 bardak sodayı karıştırın. Karışımı bir kase kaynar suya dökün ve sararmış kılıfı bir sat boyunca bu suda bekletin.