Türkiye’nin toplam ihracatına en büyük katkıyı sağlayan sektörlerden olan tekstil sektörü, 2021 yılında gerçekleştirdiği 12,9 milyar dolar ihracat ile Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdı.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) dün gece düzenlediği törenle başarılı ihracatçıları ödüllendirdi.

Gerçekleştirilen ödül töreninde Elazığ’da 150 milyon euroluk dev yatırımla tekstil entegre tesisi kuran ve Türkiye'deki sayılı işletmeler arasında yer alan Elazığ’ın ve bölgenin önemli bir marka değeri olan Saka Kumaş Örme Tekstil Şirketi de ödüle layık görüldü.

“Dünyada Türkiye’den, Türkiye’de ise Elazığ’dan başka bir yere yatırım yapmam” diyen Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka’nın yönetimindeki Saka Holding, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından yapmış olduğu ihracattan dolayı platin ödülüne layık görüldü.

Saka Holding’in ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Saka aldı. Melisa Saka’ya ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank takdim etti.

Ödül töreninde Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka da yer aldı.