Armağan Turhan, Alt Liglerin önemli teknik direktörlerinden, aynı zamanda alt liglerin Yılmaz Vural’ı olarak tanınan başarılı bir teknik adamı.

Birçok takımda önemli başarılara imza atan Armağan Turhan, geçtiğimiz sezonun son 6 haftasında göreve başladığı Anagold 24 Erzincanspor’da yeni sezonda da takımının başında.

“ELAZIĞ TÜRKİYE’NİN NADİR İLLERİNDEN BİR TANESİ”

Erzurum'da kamp yapan Anagold 24 Erzincanspor'un Elazığlı Teknik Direktörü Armağan Turhan, “Elazığspor baktığın zaman gerçekten şimdi burada tabi ki çok fazla irdelemek istemiyorum ama bu benim haddim değil. Ama ben bırakın bir teknik adamı, bir spor sever olarak sonuçta toprağımın takımının bu şekilde negatif ortam içerisinde negatif olaylarla yüzleşmesini hazmedemiyorum. Baktığınız zaman Elazığspor’un tarihine yanlış hatırlamıyorsam; 1967’de 3 tane takımın birleşmesiyle ortaya çıkan bir kulüp. 1970’de federi olmuş bir kulüp. İkinci liglerde, üçünü liglerde, PTT birinci ligde mücadele etmiş, 2001 yılında yine yanlış hatırlamıyorsam Süper Lig’e çıkmış düşmüş, tekrar çıkmış, tekrar tekrar… Demek ki bir yerlerde bir hata var. Elazığ gibi bir Türkiye’nin nadide illerinden bir tanesinin mülki erkanı olsun, o ilin ileri gelenleri olsun bir yerlerde bir hatalar var demek ki” ifadelerini kullandı.

“ÇATIR ÇATIR BİR LİG ELAZIĞSPOR’U BEKLİYOR”

Yani çok sevdiğimizi yine çok değer verdiğim Hayrettin Karmazı zamanından da biliyorum. İyi dostumdur. Elazığspor’un şu duruma düşmesi gerçekten çok üzücü. Mesela bakıyorum şimdi kampta Elazığspor böyle üvey evlat gibi, oyuncuların böyle psikolojik anlamda transfer tahtası kapalı. Acaba açılacak mı? Açılmayacak mı? Taraftar buna keza aynı şekilde üzgün. Şimdi bu saate kadar tamam ortada bir takım var ama sonuçta Orhan Hocam tabi ki gönül ister ki daha iyisini alsın. Çünkü çatır çatır bir lig Elazığspor’u bekliyor. O yüzden transfer ne zaman açılacak, şu an bildiğim kadarıyla henüz bir başkan yok. Daha evvel bir başkan vardı ayrılmış. Cuma günü kongre var, şurada maçların başlamasına çok az bir süre kalmasına rağmen maç haftasına gireceksiniz, başkan yok.i yönetim kurulu yok, malzeme yok, oyuncu yok. Hep bu negatif olanaklar içerisinde en bu futbolcuları yine kutluyorum. Maçlarını da seyrediyorum. Çok da yetenekli oyuncular var. Örneğin geçen yıl U-21’de oynayan Moussa diye bir oyuncu var ki; ben iddia ediyorum bu sene Elazığspor forması altında oynaşın transfer yapar. Buna paralel geçen yıl seyrettiğim Elazığspor’da Kadir diye bir oyuncu var ki; bu oyuncu da geçen sene Elazığspor Belediye’de oynamış. O da büyümüş küçülmüş sanki. Yani çok değerli oyuncular var” şeklinde konuştu.

“KÜLTÜR FIŞKIRAN BİR İLİMİZ”

Her yıl Elazığ’a geldiğini ifade eden Elazığlı Teknik Direktör Armağan Turhan, “Her insanın yaşantısında böyle iyi şeyler, kötü şeyler olabilir. Benim yaşantımda şu ana kadar 58 yaşındayım, iftihar ediyorum. Neden iftihar ediyorum? Öyle bir baba olduğu için iftihar ediyorum. 1997 yılında vefat etmeden önce bir sohbetimizde ömrüm vefat ettiği müddetçe eğer ben yaşarsam Harput’ta Arap Baba’nın yanında bir ilk okul yaptıracağım diyordu. Fakat bu söylemi yaptıktan aşağı yukarı 3-4 ay sonra elim bir trafik kazasında kaybettik. Ve ben babamın vasiyetini Allah’ıma çok şükür yerine getirerek o Harput’ta Arap Baba’nın yanındaki Ekrem Üzel İlk Okulu’nu yani babamın babalığı adına Ekrem Üzel İlk Okulunu orada yaptırmak şerefine nail oldum. Eğitime katkıda bulunmak beni son derece mutlu ediyor. Bugün baktığımız zaman Türkiye’de çok büyük rakamlarla, çok büyük işlerle uğraşan insanların eğitime en ufak bir katkısı olmamasına rağmen hem bir olaya vesile olmam, babamın vasiyetini yerine getirmem her sene Harput’a gelip o ilk okulun önünde öğrencilerle kaynaşmak, beni son derece mutlu ediyor. Bizim Elazığ’ımız, Harput’umuz gerçekten görülmeye değer. Malum biliyorsunuz, Kültür Fışkıran bir ilimiz. Bundan 7-8r ay önce bir Amerika seyahatim vardı, inanın orada bir sürü Harputluyla tanıştım. Tüylerim diken diken oldu. Ve onların konuşmalarından Harput kelimesi, Elazığ kelimesini söylerken gözlerinin içini pırıl pırıl parlıyordu. Bu değerlerimizi unutmamak lazım. O toprakları unutmamak lazım. Çok değerli topraklarda yaşadığımızı da genç nesiln özellikle bilmesini temenni ediyorum” dedi.