Beşir Sosyal Yardımlaşma Derneği Elazığ Şubesi yardımseverler tarafından 54 aileye gıda yardımında bulunuyor.

“ELAZIĞ GENELİNDE 54 AİLEYE GIDA YARDIMI YAPIYORUZ”

Beşir Sosyal Yardımlaşma Derneği İl Temsilcisi Burhanettin Aslan, “Otomasyon sistemine resmi olarak ihtiyaç sahiplerinin kriterlerine bakıyoruz, araştırıyoruz. Kriterleri tutanı genel merkeze bildiriyoruz, genel merkez tasnif edip onayladıktan sonra sisteme düşüyor, biz sisteme har ayın 1’i ile 15’i arası ihtiyaç sahiplerine biz burada kendimiz şu ihtiyaç, şu ihtiyaç diye ayrı belirlemiyoruz kendileri geliyor burada market türü ne ihtiyaçları varsa kendilerine tahsis edilen miktarında yardım alıp gidiyorlar. Bu da çok güzel oluyor. Elazığ olarak 54 aileye her ay hizmet veriyoruz. Ama Türkiye genelinde bin 800 küsür olması lazım. Son 1-2 ay içerisindeki artışları şu an bilmiyorum. Herhalde 2 bin, üç bin civarında olması lazım. Türkiye genelinde öyle ama biz Elazığ genelinde 54 aileye gıda yardımı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÜCÜMÜZ YETTİĞİ KADAR DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Güçlerinin yettiği kadar herkese yardım gönderdiklerini ifade eden Aslan, “Mesela Yemen durumu var, onun haricinde diğer ülkeler var. Bu çerçeve içinde geçen 1. Bölge olarak şimdi Türkiye genelinde bölge bölge ayrıldık. Doğu bölgesi olarak biz şu an 2 gün önce 2 tur un bölge olarak gönderdik. Şu an operasyon düzenleniyor Suriye sınırında. Biz de gücümüz yettiği kadar askerler, polisler bu ülkenin bekası için yardıma bulunuyorlar. Onlar savaşıyorlar biz de onlara gücümüz yettiği kadar destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZİM BÜTÜN SİSTEMİMİZ RESMİ”

Tanıtım noktasında eksikleri olduğunu söyleyen Aslan, “Normal, belli birkaç tane esnaf var. Sadece onlardan yardım alabiliyoruz. Ama tanıtım noktasında bizim de eksikliğimiz var. Biz de tanıtımımızı gerçekleştirirsek bu daha çok aileye ulaşır. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için tabi ki durumu müsait olan kişilerin bize bağışta bulunması lazım. Bize yardım edecek kişinin önce yardım ettiği yerin öncelikle güvenli olması lazım. Gelsinler görüşelim, tanışalım. Bizim bütün sistemimiz resmi. Hiçbir şekilde hiçbir şey kayıtsız değil” dedi.