TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta ilk yarının son maçında pazar günü deplasmanda Birevim Elazığspor ile karşılaşacak olan Kastamonuspor, özellikle deplasman karşılaşmalarında daha başarılı sonuçlar alıyor.

Deplasmanlarda şimdiye kadar 7 maç oynayan Kastamonuspor, bu karşılaşmaların 4’ünü kazanırken, 1 maçtan da beraberlikle ayılmayı başardı ve sadece 2 maçta mağlup oldu.

Kastamonuspor, kendi sahasında oynadığı 9 maçta ise 5 galibiyet 4 de mağlubiyet elde etti.

Kastamonuspor ayrıca iç sahada oynadığı 9 maçta 16 gol atıp 12 gol yerken, deplasmanda oynadığı 7 karşılaşmada ise 15 gol atıp kalesinde yalnızca 8 gol gördü.

Kastamonuspor’un golcü oyuncusu İlyas Çakmak, Pazar günü oynanacak olan karşılaşmada Elazığspor savunmasını en fazla rahatsız edecek oyuncu pozisyonunda gözüküyor.

17. Hafta öncesinde görev yaptığı 14 müsabakada rakip fileleri 11 kez havalandırmayı başaran İlyas Çakmak, Kastamonuspor’un en önemli gol silahı olarak sahada yer alacak.

Öte yandan İlyas Çakmak, attığı 11 golle Tayyip Kanarya’nın ardından Batuhan Er ve Mustafa Tahir Babaoğlu ile birlikte gol krallığında 2. Sırada bulunuyor.