Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner spor camiası ile bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıya Gençlik ve Spor Elazığ İl Müdürlüğü temsilcileri, spor basın camiası ve spor camiasından isimler katıldı.

DÖNER: ELAZIĞ ALT YAPISI SPORA YATKIN

Elazığ insanının sporla iç içe olduğuna dikkat çeken Gençlik ve Spor Elazığ İl Müdürü Suphi Döner, “Farklı spor dallarında gençlerimiz hem bireysel hem takım bazında Türkiye dereceleri alıyorlar, bölgesel dereceler alıyorlar. Aslında Elazığ alt yapısı spora yatkın. İnsan potansiyeli sporla iç içe. Spor alanında Anadolu’nun ortasında geleceğin sporuna aday, spor noktasında her türlü her branşta her noktaya gelmeye aday potansiyeline sahip bir ilimiz” dedi.

DÖNER: BUGÜNÜN KOŞULLARINDA SÜRESİNDEN ÖNCE DAHİ BİTİRME NİYETİNDE OLDUKLARINI İFADE EDİYORLAR

Yıkılan Elazığ Atatürk Stadyumu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Döner, “Stadyumun ihalesi yapılmıştı. Normal yıkım ihalesi de gerçekleşmişti. Yıkım işleri tamamlandı, inşaat yer teslimini de biz yapmış olduk. Bu an itibariyle stadyumumuzun genel olarak 650 günlük iş takvimi var. Bu planlanan takvim bu hafta itibariyle başladı. Dolayısıyla biz artık 650 gün sayıp stadyumun inşallah daha önce tamamlanmasıyla ilgili biz ön görüşmelerimizi de yapacağız. Tabi daha yeni firma Mayıs itibariyle işe başladı. Bu başladığı süreden başlayarak biraz işler yürüdükten sonra fiziki gerçekleşmesinin %50’sinden sonra biraz daha kendileriyle görüşerek ve bizden daha üst olan siyasilerimiz, mülki erkanımızın da katkılarıyla, spor basın camiasının da genel pozitif katkılarıyla inşallah daha erken bitmesi noktasında çalışmaları destekleyeceğiz. Biz kendilerine bu noktada taleplerimizi ileteceğiz, onları destekleyeceğiz. Ülkemizde dar boğazdan geçiyor. Tasarrufların en zirvede konuşulduğu dönemden geçiyoruz ama biz şunu ümit ediyoruz ki bu kadar tasarrufa takılan yatırım var iken bizim yer teslimi yapmamız ve bu arkadaşlarımızın geçen Cuma günü itibariyle işe başlamaları gelecekte ödenekle ilgili herhangi bir sıkıntının olmayacağı ve yaptığımız görüşmelerde de ilimiz stadyum inşaatının da bu kapsamda değerlendirilmeyeceği yönünde de çok güzel dönütler aldık. Biz inşallah zamanında bitirileceğini ümit ediyoruz. Tabi inşaatı yapan firmada Elazığ’ın yakından tanıdığı, Elazığ’da büyük projeleri yapan ve bir dönemde Elazığspor’un sponsoru olan bir firma. Dolayısıyla kendileri aslında masanın bir tarafında iken istediklerini şu anda masanın diğer tarafında uygulamayla karşı karşıya. Dolayısıyla stadyumu ne kadar ihtiyaç duyulduğunu, şiddetle htiyaç duyulduğunu hissedenler. Çünkü sponsor oldukları dönemde Elazığspor’umuz birçok maçını oynadı. Dışarıda oynanan her maçın psikolojik, maddi ve manevi negatif etkileri var. Onu en iyi şiddetle bilen firmalardan birisi. Dolayısıyla biz kendilerinden ümit varız. Yaptığımız ikili görüşmelerde de bugünün koşullarında süresinden önce dahi bitirme niyetinde olduklarını ifade ediyorlar” ifadelerini kullandı.

DÖNER: İLİMİZDE ŞU ANDA ÇİM SAHASI OLAN TEK YER FIRAT ÜNİVERSİTESİ

“İlin fotoğrafını masaya yatırdığımızda Fırat Üniversitesinin sahası dışında bir seçenek görünmüyor” diyen Suphi Döner, “Elazığspor’un maçlarının oynanacağı bir saha veya bir çim saha noktasında ise ilimizde şu anda çim sahası olan tek yer Fırat Üniversitesi. Biz inşallah yine Sayın Valimizle görüşerek, siyasilerimizle görüşerek, Fırat Üniversitesi rektörümüzle görüşerek sonuçta spor kamuoyunun ortak malı. Rektör Beyle görüşerek buranın tahsisi noktasında artı tadilatının noktasında neler yapılacağını bir masa etrafında hatta basın mensupları temsilcilerini de alarak çünkü her şeyin şeffaf yürümesi lazım. Sürecin kimler tarafından ne kadar, nasıl yürütüldüğü noktasında da kamuoyunun da bilgi sahibi olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL