Elazığ'da Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu'nda 3 bin 970 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonası tamamlandı.  Büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler kategorisinde gerçekleştirilen müsabakaların sonucunda, büyükler kategorisinde belirlenen 128 sporcu 13-21 Ekim'de Slovakya'da ve 17-25 Kasım'da Slovenya'da yapılacak Avrupa Kick Boks Şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek.  Gençler kategorisinde ise milli takıma seçilen 102 sporcu 15-23 Eylül tarihlerinde İtalya'da düzenlenecek Dünya Kick Boks Şampiyonası'na katılacağı bildirildi.

“BİZLERE BU FIRSATI VERENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

9 gün boyunca Şampiyonanın çok güzel geçtiğini ifade eden Türkiye Kickboks Federasyonu Genel Sekreteri Harun Demir, “Elazığ’da 3-11 Temmuz 2018 tarihleri arasında çok güzel bir şampiyona gerçekleştiriyoruz. Bugün de şampiyonamızın son günü. Bu faaliyet Elazığ ilimizde Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirdik. Öncelikli olarak tabi bizlere bu fırsatı veren Elazığ Valimize, Elazığ Belediye Başkanımıza, Fırat Üniversitesi rektörümüze ve Spor Bilimleri Fakültesi dekanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİ YİNE AVRUPA ŞAMPİYONASINDA TEMSİL EDECEĞİM”

Trabzon bölgesinden şampiyonaya katılan ve K1 braşında Türkiye Şampiyonu olan Nagihan Kalyoncu da, “6 yıldır Kick Boks yapıyorum. 6 yıldır ülkemi, bayrağımı, milletimi yurt dışlarında temsil ettim. Bugün burada olmamızın sebebi Elazığ’daki Kick Boks Türkiye Şampiyonasıdır. Burada K1 branşında geldim, girdim ve Türkiye Şampiyonu oldum. Bugün burada şampiyon oldum, yarın ve önümüzdeki aylar da olsun; ülkemi yine Avrupa Şampiyonasında temsil edeceğim” dedi.