Türkiye Futbol Federasyonu, Ulusal Kulüp Lisans için kulüplere ikinci bir ek süre daha verdi.

Daha önce 20 Eylül’de sona ereceği açıklanan ulusal kulüp lisans başvuruları alınan son karar doğrultusunda 30 Eylül tarihine kadar uzatıldı.

En üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig kulüplerinin sportif, altyapı, personel, hukuki ve mali kriterlere göre incelenmesi sonucunda, yükümlülüklerini yerine getiremeyen kulüplere, para cezasının yanı sıra -3 puan cezası uygulanıyor.

Kulüp lisans için önünde 5 günlük kısa bir zaman dilimi olan Tetiş Yapı Elazığspor, mevcut kadrosunda yer alan isimler de dâhil olmak üzere toplamda 60 civarında muhatapla görüşerek, bu isimlerden ya alacaklarını ertelemeleri yönünde yazılı belge isteyecek ya da muhatapların alacaklarını ödeyerek lisans engelini kaldıracak.

Alınan bilgilere göre, lisansa engel olan eski Teknik Direktörler Hüseyin Kalpar ve Mehmet Altıparmak’tan onay alan Elazığspor Yönetim Kurulu, mevcut kadronun tamamından da imza aldı ve lisans işlemlerinde %70 seviyelerine geldi.

Eski futbolcular ile yapılacak görüşmelerin de olumlu sonuçlanması durumunda ulusal kulüp lisans alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.