Elazığspor’da yapılan kongrede yeni bir yönetimin seçilememesi ve İrfan Yumakgil yönetiminin zımnen görevine devam ettikten sonra Çarşamba günü Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak Kayyum sürecini başlatmalarının ardından sürecin işlemesi yönünde gelecek hafta adımların atılması bekleniyor.

Çarşamba günü Yumakgil yönetimi 1.Sulh Hukuk Mahkemesi’ne yapılan kayyum başvurusunda Hakim Kemal Yüce’ye Elazığspor’daki Kayyum sürecini yönetmeleri konusunda isimler üzerinde öneride bulunmuştu.

Alınan bilgilere göre 1.Sulh Hukuk Mahkemesi’ne Yumakgil tarafından önerilen 3 ismin mahkemeye dilekçe ile başvurarak çeşitli gerekçelerle isimlerini sildirdikleri öğrenildi.

Buna göre, Elazığspor’a sağlıklı bir Kayyum ataması noktasında, 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Kemal Yüce’nin henüz kararını vermediği ve araştırmalarına devam ettiği öğrenildi.

 

ATAMANIN YAPILMASI BEKLENİLİYOR

Öte yandan Kayyum heyeti için yasal mevzuat süresi içinde ilgili mahkeme hakimi tarafından atamanın yapılması beklenirken, Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu ve Osman Dilek’in isimlerinin ön plana çıktığı bu iki ismin Elazığspor’un menfaatleri doğrultusunda göreve hazır oldukları öğrenildi.

Zaman kaybına tahammülü olmayan ve Cumartesi günü Sivas’ta oynanacak olan ilk yarının son maçı olan Altay müsabakasının ardından kadrosunu kaybetme tehlikesi bulunan Elazığspor’da teknik heyet ve futbolcular da dört gözle Kayyum Heyeti’ne yapılacak atamayı bekledikleri öğrenilirken, tatmin edici bir gelişme olmaması durumunda futbolcuların bir birer sözleşmelerini feshetme yoluna gidecekleri, haber merkezimize gelen bilgiler arasında.