Yönetimin istifa etmesiyle sarsılan Elazığspor, FIFA’lık olduğu futbolcuların yapılandırılan taksitlerini ödemediği taktirde puan silme, transfer yasağı ve küme düşme cezaları ile riskli bir sürece girecek.

FIFA’lık dosyalarla başı sürekli dertte olan Elazığspor’da, sular durulmuyor. Salı günü Başkan Sedat Karataş’ın istifasının ardından sancılı bir sürece giren bordo beyazlılarda, acil ödenmesi gereken FİFA’lık dosyalar endişe yaratıyor.

Daha önce yapılandırılan ve düzenli bir şekilde ödemeleri yapılan dosyalardan Victor Vitolo ve FİFA’ya başvuran Aldin Cajic’in ödemeleri bugün itibariyle ödenmek zorunda. İspanyol futbolcu Vitolo’ya Perşembe günü mesai saatine kadar 104 Bin Euro ödeme yapılması gerekiyor. Ödenmediği takdirde yapılandırma boşa gidecek ve daha önce ödenen taksitler yanacağı öğrenilirken, Bordo-Beyazlı Kulüp anlaşma sağlayarak 1.7 Milyon’a indirdiği Vitolo davasında 4 Milyon gibi bir rakam ödemeye mahkûm olacak. Akabinde ise FİFA, Elazığspor’u puan silme ve transfer yasağı cezalarına çarptıracak. Ayrıca Vitolo’nun dışında birkaç gün sonra ise 125 Bin Euro Prince Kossi Segbefia’ya, 40 Bin Euro Trond Sollied’e ve 16 Bin Euro’da Jaak Herman Vermaulen’e ödenmek zorunda. Yine bu ödemelerde yapılmazsa Elazığspor küme düşürülme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Ayrıca alacakları nedeniyle avukatları aracılığıyla Elazığspor’a ihtar çeken Aldin Cajıc, Perşembe gününe kadar ödeme yapılmaması durumunda serbest kalacak. Aldin Cajıc’in Elazığspor ile 1 yıl daha kontratı bulunurken, Bordo-Beyazlı ekibimizde Perşembe gününe kadar ödeme yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.

Başkan Sedat Karataş’ın istifasının ardından gözler şimdi Vali Murat Zorluoğlu ve Milletvekillerine çevrildi.