İl Özel İdare, Gürespor maçı hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda 78-77 mağlup ettiği rakibi Edremit Belediyesi Gürespor ile ikinci maça taraftarı önünde çıkacak olan İl Özel İdare müsabakanın son çalışmasını yaptı.

Saat 14.30’da yapılan antrenmanın ardından turkuaz-beyazlılar kendi tesislerinde kampa girerek, maç saatini beklemeye başladı.

Antrenman öncesi değerlendirmelerde bulunun İl Özel İdareli basketbolcular seride durumu 2-0 yapmak istediklerini söylediler.

“MAÇI ALIP BİTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Gamze Türkoğlu, “Öncelile biz Bodrum maçından beri zaten Play-Off’a girmiş gibi hissediyoruz kendimizi. İyi rakiplerle oynadığımız için. İlk maç kesinlikle baştan sona bizim hakkımızdı. Biraz çalınmayan düdükler var. Biraz ritmimizi onlar bozdu. Kazandığımız için çok mutluyuz. Bizim için şampiyonluk maçı gibi bir antrenman da oldu. Şampiyonluğa antrenman maçı gibi zorlu maçtı. Yarın da burada alıp bitirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH YARIN KAZANARAK FİNALE BİR ADIM DAHA YAKLAŞMIŞ OLACAĞIZ”

Başak Altunbey, “Morallerimiz gerçekten çok güzel. Çünkü gerçekten zorlu bir maç kazandık. Normalde çok önde gidiyorduk fakat olumsuzluklar ve bizim kötü oynamamız oldu. Sonradan tekrar toparladık. Yarın ki maçın da daha güzel olacağını düşünüyorum. Çünkü kendi sahamız, seyircimizi de arkamıza alacağımızı düşünüyorum ve herkesi bu maça bekliyoruz. İnşallah yarın kazanarak finale bir adım daha yaklaşmış olacağız” şeklinde konuştu.

“UMARIM HEP BİRLİKTE GÜZEL BİR MAÇ ÇIKARIP KAZANACAĞIZ”

Sharon Houston, “Her maç bekliyoruz taraftarımızı ama bu maç ekstra bir maç. Bu maçta taraftara çok ihtiyacımız var. Onlarda geldiğinde bizim enerjimiz yükseliyor. Umarım hep birlikte güzel bir maç çıkarıp kazanacağız” dedi.

“BU TURDAN KAZANIP ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Tuğçe Kanat, “Oradaki taraftar baskısı çok fazlaydı. Burada da bence bizim taraftarımızın baskısı iki katı olacak. Öyle hissediyorum. Maça herkes gelmek isteyenler de çok. Her zamankinden kalabalık olmasını bekliyoruz. Artık bunlar son maçlar, telafisi olmayan maçlar. Ölüm kalım savaşı. O yüzden bu turdan kazanıp çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

“GEREKEN ENERJİYİ SAHAYA YANSITIP GALİP GELME AMACINDAYIZ”

Takımın Baş antrenörü Derya Özyer ise, “Moraller iyi ama daha hiçbir şeyin birmediğinin farkındayız. Aynı konsantrasyonla, aynı ciddiyetle elde ettiğimiz sadece bir avantaj. O avantajı iyi kullanıp galip gelmek istiyoruz. Çalışmalarımızı bugün en sonunu yapacağız. Ondan sonra maç saatini bekleyeceğiz. Önemli bir rakip. Belki de en güçlü eşleşme olmuş olabilir Play-Off’larda. Ama sonuç olarak bizim hedefimiz de belli. O hedef için de gereken ciddiyeti, gereken enerjiyi sahaya yansıtıp galip gelme amacındayız” diye kaydetti.

İl Özel İdare – Edremit Belediyesi Gürespor Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi Çeyrek Final 2.Maçı Cuma günü saat 17.00’de İl Özel İdare Spor Kompleksi Salonunda oynanacak. Karşılaşmayı basketbol severler ücretsiz olarak izleyebilecekler.