Süper ligdeki temsilcimiz Birevim İl özel idaresi kadın basketbol takımımız tutulmuyor.

Bu sezon ilk kez yer aldığı Türkiye kadınlar basketbol süper liginde önce Kocaeli temsilcisini, ardından da geçtiğimiz hafta Kayseri temsilcisini mağlup ederek yoluna kayıpsız devam eden Birevim İl özel idaresi kadın basketbol takımı, ligin 3. Haftasında Ankara’da karşılaştığı Çankaya Üniversitesi takımını da 85- 76 mağlup ederek önemli bir başarıya imza attı.

Ankara spor salonunda saat 14:00’ te başlayan karşılaşmada temsilcimiz, Nihan Demirkol, Kübra Erat, Louren Ervin, Kia Vaugh ve Riquana Williams 5’iyle başladı.

Tutuk başladığı maçta ilk periyodu evsahibi Çankaya Üniversitesi 25-19’la geçerken, toparlanan bordo beyazlı ekibimiz, ikinci periyodda 21-17 üstünlük sağlayarak skoru 42-40’a getirdi ve ilk yarı Çankaya Üniversitesi’nin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya yine daha istekli ve arzulu başlayan evsahibi Çankaya Üniversitesi, 3. Periyodu 19-15’le geçip skoru 61-55 yaptı.

Son periyodda tüm gücünü ortaya koyan Birevim İl özel idaresi, bu periyodu 30-15 önde tamamlayarak, skoru lehine çevirdi ve zorlu müsabakadan 85-76 galip ayrılarak puanını 6 yaptı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Birevim Elazığ il özel idaresi takımında Louren 22 sayıyla en skorer oyuncumuz olurken, Kia Vaugh 18 sayı, Kübra Erat 16 sayı ve WillAMs ise 12 sayıyla galibiyette önemli pay sahibi oldular.

Öte yandan ilimiz CHP milletvekili Gürsel Erol ve İl özel idaresi eski genel sekreteri Mehmet Sabuncu da zorlu mücadelede takımımızı yalnız bırakmayarak tribünden destek verdiler.