Elazığ’da Liselerarası B Grubu Gençler Basketbol şampiyonası gerçekleştirildi.

Müsabakalarda Cemil Meriç Fen Lisesi birinci olurken; Simya Okulları ikinci, Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi üçüncü, Yöntemim Okulları ise dördüncü sırada yer aldı.

Dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi. Ardından da hatıra fotoğrafı çekildi.

DAĞHAN: AZ ÇALIŞMAMIZA RAĞMEN BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİK

Dereceye giren özel bir okulun öğrencisi Mehmet Mert Dağhan, “Bu takımı kısa bir süre önce kurduk. Az çalışmamıza rağmen büyük bir başarı elde ettik. Öncelikle ekibimizi tebrik ediyorum. Murat Hoca’ya, Mesut Hoca’ya ve Taner Hoca’ya teşekkür ederim” dedi.

DAĞHAN: SENEYE İNŞALLAH ŞAMPİYONLUKLAR BİZİM

Simya Okulları kurucusu Murat Dağhan da, “Çok kısa bir zamanda 2-3 hafta içerinde seçme gibi bir şansımız olmadı. Sadece basketbol oynamak isteyen, belki hayatında ilk defa basketbol topunu eline alan çocuklardan kurulan bir takımdı. Ama çocuklarımız yürekleriyle, gönülleriyle bütün varını yoğunu ortaya koyarak büyük bir performans sergilediler. Her şey nicelik olarak büyüklük ifade etmez. Her zaman büyükler iyi olmaz. Bazen küçükler de iyi olur ve her zaman iyiler kazanır. Bizim gençlerimiz yıllarca basketbol çalışan rakiplerine rağmen 2-3 haftada bir Liselerarası Basketbol Müsabakalarında il ikinciliğini elde ettiler. Bende heyecanlandım, bağırdım, bu heyecana katıldım. Gençlerimin alınlarından öpüyorum. Ama seneye inşallah şampiyonluklar bizim” ifadelerini kullandı.

DÖNER: KENDİLERİNE BAŞARILAR DİLİYORUZ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner de, “bugün Bakanlığımızın okul sporları kapsamında ilimizde mücadele den basketbol takımlarının final mücadelesine tanıklık ettik. Özellikle final mücadelesi liglerimizi aratmayan bir heyecandaydı. Ben özellikle takımlar bazında bu turnuvaya katılan bütün okullarımızı, onların yöneticilerini, öğrencilerini tebrik ediyorum. Bu arada ilimizdeki özel okullarla kamu okullarının hep birlikte bu mücadelede yer almaları bizler açısından kamuyla özel etkileşim noktasında fevkalade daha önemli. Tabi Simya Okulları ikinci ve erkeklerde Cemil Meriç Fen Lisesi birinci oldu. Merkez Anadolu Lisesi kızlarımızda birinci olmuştu. Elazığ Lisesi ise ikinci olmuştu. Biz bu gençlerimizi tebrik ediyoruz. Kendilerine başarılar diliyoruz. Gençlerimizin sporla iç içe oldukları zaman duygularını, düşüncelerini, eden koordinasyonlarını, zihinlerine ne kadar daha hakim olduklarını, iyi kullandıklarını da biz bu etkinlikler esnasında görüyoruz. Ben müsabakalarda yer alan gençlerimiz, onların yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu arada ilimizde Salı günü saat 09.00’da da bir bisiklet yarışmaları olacak. Çaydaçıra Mahallesi Necmettin Erbakan Bulvar üzerinde başlayacak ve 40 sporcumuzun katılacağı ferdi ve takım bazında yarışacağı bisiklet yarışlarına da ilimize davet ediyorum. İnşallah bu heyecan saat 09.00’da başlayacak” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL