Tarihi bir başarıya imza atarak Kadınlar 1.Ligi’nde finale yükselen İl Özel İdare Bayan Basketbol Takımı, yeni bir zafere imza atmak için İzmir Bayraklı Belediyesi’yle finalde karşı karşıya gelecek.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig Play-Off maçlarında tarihi bir zafere imza atarak Çeyrek Final’de İstanbul Gücü’nü, Yarı Finalde ise Urla Belediyesini yenilgisiz deviren ve adını finale yazdıran Potanın Perileri, final mücadelesinde İzmir Temsilcisi Bayraklı Belediyesi ile saat 15:00’te karşı karşıya gelecek.

5 maç üzerinden oynanacak olan final heyecanı sonunda seride 3 galibiyete ulaşan takım şampiyon olacak ve Çankaya Üniversitesi’nin ardından adını Süper Lig’e yazdıracak ikinci takım olacak.

İl Özel İdare Spor Komleksi’nde Çarşamba günü saat 15:00’te başlayacak müsabaka aynı zamanda Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Youtube Kanalı’ndan da canlı olarak yayınlanacak.

5 serilik Final maçlarının yayınlanan 3 final programı şöyle;

9 Mayıs Perşembe

15:00 Elazığ İl Özel İdare - Bayraklı Belediyesi

11 Mayıs Cumartesi

15:00 Elazığ İl Özel İdare - Bayraklı Belediyesi

14 Mayıs Salı

18:00 Bayraklı Belediyesi - Elazığ İl Özel İdare

Seride 3-0’ın yakalanmaması durumunda bir maç daha İzmir’de oynanacak. Olası bir 2-2’lik eşitlik sonucunda son karşılaşma Elazığ’da oynanacak ve süper lige yükselecek takım; ilimizde belli olacak.